Cinematograf 3D în Balş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea fostului cinematograf a devenit o ruină Foto: V. Lăpădatu
Clădirea fostului cinematograf a devenit o ruină Foto: V. Lăpădatu

După mai bine de 15 ani de la vizionarea ultimei pelicule la cinematograful din oraş, locuitorii din oraşul Balşul vor avea ocazia să vadă filme în format 3D.

Edilul Primăriei Balş se va întâlni cu reprezentanţii România Film, proprietarul fostului cinematograf, pentru a semna protocolul de predare-primire al clădirii, urmând ca în perioada următoare să fie făcut studiul de fezabilitate. „După ce vom semna contractul, vom întocmi expertiza tehnică a clădirii, apoi vom întocmi documentaţia necesară realizării acestui proiect. Cinematograful va fi reabilitat şi modernizat după modelul celui din Slatina şi avea în jur de 300 de locuri. Va fi dotat cu tehnologie 3D, sperăm să obţinem fonduri europene şi să fie gata până la sfârşitul anului 2011", a declarat edilul Mădălin Teodosescu.

„Mergeam în fiecare sâmbătă la film"

Înfiinţat în 1980, cinematograful din Balş era plin la fiecare proiecţie. „Era foarte frumos pe atunci. Îmi luam soţia de braţ şi mergeam în fiecare sâmbătă la cinema. Ne plăceau filmele indiene. Dacă se va deschide, cu siguranţă ne vom relua vechiul obicei", a mărturisit Gheorghe Hălmăgeanu (53 de ani), pensionar.

Starea cinematografului s-a înrăutăţit foarte mult în ultimii ani. Prin acoperişul clădirii pătrunde ploaia care a deteriorat majoritatea pieselor de mobilier, singurele care au rămas la locul lor fiind scaunele. „Cinematograful arată jalnic. 80% din mobilier este distrus, iar clădirea este într-un stadiu avansat de degradare", a spus Dinu Constantin, secretar în cadrul Primăriei Balş.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite