Cine va fi preşedinte?- Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă de azi scrie despre alegerile care au avut loc ieri în ţară, Geoană care le-a mulţimit celor care au votat cu ceilalţi candidaţi sau despre Băsescu care a declarat că a obţinut o victorie de etapă în cursa prezidenţială. Printre alte subiecte, Crin Antonescu spune că sondajele televiziunilor sunt manipulatoare, iar referendumul va fi validat.

Cine va fi preşedinte? În turul II al alegerilor prezidenţiale se vor întâlni Traian Băsescu şi Mircea Geoană. Finală dinainte anunţată. Potrivit exit-pollurilor, Traian Băsescu şi Mircea Geoană se vor întâlni, pe 6 decembrie, în bătălia finală pentru Cotroceni, deşi de-a lungul zilei de ieri, estimările neoficiale conturau o răsturnare de situaţie în favoarea lui Crin Antonescu. Potrivit sondajului efectuat la ieşirea de la urne de CURS, Traian Băsescu, prezidenţiabilul PDL, şi-a adjudecat primul loc în finală, fiind votat de 33,59% dintre românii care au venit ieri la urne. Locul al doilea în confruntarea de pe 6 decembrie a fost câştigat, potrivit CURS, de candidatul PSD, Mircea Geoană, care a obţinut 31,20% din voturi, scrie Evenimentul Zilei.

Geoană le-a mulţumit celor care au votat cu ceilalţi candidaţi. Candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, le-a mulţumit alegătorilor care au votat şi cu ceilalţi candidaţi, precizând că mulţumirile sale sunt adresate mai ales celor care şi-au exprimat opţiunea în favoarea liderului PNL, Crin Antonescu, scrie Cotidianul.

Băsescu: "O victorie de etapă"
. Scena discursului de la sediul PD-L din Modrogan a pendulat între glumiţe şcolăreşti şi urale răcnite organizat pe un fond general relaxat. Cu fix o oră înainte de afişarea exit-poll-ului, pe masa din holul sediului pedelist se mai găseau câteva sandvişuri răsuflate întinse pe nişte tăvi, semn al unei zile grele. Capii partidului nu-şi făcuseră încă apariţia însă simpatizanţii din curte se bucurau deja animaţi de imnul de partid lăsat să urle tare în difuzoare. Traian Băsescu începe discursul. El a declarat că a obţinut o victorie de etapă în cursa prezidenţială, remarcând că rezultatul este asemănător celui ob­ţi­nut în alianţă în 2004 şi şi-a exprimat speranţa că re­zultatele finale oficiale vor confirma victoria sa, scrie Jurnalul Naţional.

Crin Antonescu spune că sondajele televiziunilor sunt manipulatoare.
Crin Antonescu a declarat, la aflarea rezultatului la ieşirea de la urne care nu îl califică în turul al doilea al prezidenţialelor, că sondajele prezentate de televiziuni sunt manipulatoare şi sfidătoare pentru românii şi mai ales tinerii care au aşteptat ore în şir să voteze. "Domnule Vântu, domnule Voiculescu, sfidaţi voinţa românilor, dreptul pe care românii şi mai ales tinerii au vrut să şi-l exprime", a spus Crin Antonescu, referindu-se la rezultatul exit poll-urilor celor patru televiziuni, care l-au clasat pe Crin Antonescu pe a treia poziţie la alegerile de duminică, cu o medie de 21%, în vreme ce în turul al doilea, la toate cele patru televiziuni, s-au calificat în ordine Traian Băsescu şi Mircea Geoană, scrie Cotidianul.

Băsescu vs. Geoană, bătălia pentru România. Primul care a ieşit după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor a fost actualul şef al statului. Traian Băsescu şi-a început însă declaraţia anunţând că va fi validat referendumul pentru parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari. Băsescu a dat însă şi un mesaj politic explicând că cei doi candidaţi ai dreptei, adică el şi Crin Antonescu de la PNL, au câştigat majoritatea voturilor şi că trebuie să se ţină cont de această majoritate în formarea guvernului, scrie Gândul.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite