Beţivii ar putea fi obligaţi să-şi plătească spitalizarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia pentru sănătate a Camerei Deputaţilor a aprobat, astăzi, în unanimitate, iniţiativa legislativă potrivit căreia pacienţii care ajung în serviciile de urgenţă în urma intoxicaţiei etilice vor deconta costurile spitalizării. Anunţul a fost făcut de iniţiatorul legii, deputatul independent Tudor Ciuhodaru.

Proiectulde lege a fost deja adoptat de Senat şi urmează a fi dezbătut de plenul Camerei Deputaţilor, transmite Mediafax.

Potrivit lui Ciuhodaru, pacienţii care ajung la urgenţă "în urma excesului etanolic" în mod repetat, fie vor deconta cheltuielile de spitalizare, fie vor presta muncă în folosul comunităţii şi vor fi consideraţi neasiguraţi.

"Ponderea pacienţilor care ajung în serviciile de urgenţă în urma excesului etanolic este din ce în ce mai mare. Doar în Spitalul din Iaşi, într-un an, se tratează o mie de pacienţi la primire urgenţe, iar dacă înmulţim cu cele 50 de unităţi de primire urgenţe de la nivel naţional, o să vedem care este ponderea acestor pacienţi. Din păcate, în vremuri de criză, lucrurile nu stau roz în sănătate, iar resursele limitate pe care le avem şi vorbesc atât de cele materiale, cât şi de cele de personal, ar putea fi folosite uneori mai cu folos atunci când vorbim de proteza unui bătrân sau proteza valvulară a unui copil", a explicat Ciuhodaru.

Pentru a-şi motiva iniţiativa, Tudor Ciuhodar, a adăugat că prin aplicarea acestui act normativ s-ar face economii consistente, având în vedere că pe fiecare zi de internare se decontează cu 570 de lei, iar pentru un pacient internat în regim de internare continuă se alocă 1.500 lei.



Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite