Cinci specializări incluse în oferta facultăţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lista universităţilor unde poţi studia ingineria, ştiinţele exacte şi cele umaniste, medicina şi economia. Am făcut pentru voi o selecţie a specializărilor oferite de universităţile româneşti de stat. Ştiinţele economice s-au numărat în ultimii ani printre preferinţele viitorilor studenţi.

Pentru primul ghid din cele patru cu admiterea la facultate pe care le va oferi în acest an ziarul „Adevărul“, am ales cinci specializări care pot fi urmate în universităţi: ingineria, ştiinţele exacte, cele umaniste, medicina şi economia.

Din totalul locurilor alocate de Ministerul Educaţiei fiecărei universităţi de stat în anul universitar 2009-2010, am extras cifra de şcolarizare aferentă profilului respectiv.

Informaţiile din tabelul de mai jos au fost obţinute  de pe site-urile instituţiilor de învăţământ superior. Universităţile care nu au afişat pe site datele referitoare la admitere au fost contactate telefonic. Informaţiile pot suferi modificări.

La profiluri precum ingineria, ştiinţele exacte sau economie, admiterea în anul universitar 2009-2010 va consta într-un concurs de dosare, la fel ca şi anul trecut.

Pentru profilul medicină se menţine examenul de admitere, la fel şi la unele profiluri din cadrul universităţilor politehnice. Perioada de admitere este stabilită pentru sfârşitul lunii iulie. În luna septembrie, universităţile vor organiza o nouă admitere pe locurile rămase neocupate.

Costul unui an de studii a crescut faţă de anul trecut cu 500 de lei, de la 2.000 la 2.500 de lei.

Următorul ghid care va apărea pe 24 iunie va cuprinde alte domenii de interes pentru viitorii studenţi, atât din oferta facultăţilor de stat, cât şi din oferta celor private.

image
image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite