Cinci centimetri în plus, pentru admiterea la Academia de Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România în topul celor mai înalţi viitori poliţişti

Ministrul de interne, Vasile Blaga, a semnat recent un ordin prin care se modifică înălţimea minimă pentru admiterea la Academia de Poliţie în anul 2006, de la 1.65 m la 1.70 m pentru femei şi de la 1.70 m la 1.75 m pentru bărbaţi.
Decizia de modificare a înălţimii vine cu numai trei luni înainte de examenul de admitere, lăsându-i cu ochii în soare pe candidaţii mai scunzi care s-au apucat de învăţat de un an de zile. Cu noile standarde aprobate de ministrul Blaga, România se află în topul celor mai înalţi candidaţi la admiterea în poliţie. În Germania, înălţimea minimă avută în vedere la selecţia de personal în acest domeniu este de 1.63 m pentru fete şi 1.65 m pentru bărbaţi, în Austria - 1.63 m fete şi 1.68 m băieţi, în Spania - 1.60 m fete şi 1.70 m băieţi, în Italia - 1.61 m fete şi 1.65 băieţi, în Portugalia - 1.60 m fete şi 1.65 m băieţi, în Franţa - 1.60 m pentru ambele sexe, iar în Belgia, înălţimea minimă cerută este de 1.52 m, atât pentru fete, cât şi pentru băieţi.
>Scoala din Câmpina nu organizează examen în 2006
Ministerul Administraţiei şi Internelor a decis ca, în anul 2006, şcoala de agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" din Câmpina să nu organizeze examen de admitere, dat fiind că în unitate există acum două promoţii, una care va absolvi în decembrie, iar cealaltă, în aprilie anul viitor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite