Cele mai mari avioane din lume au aripile crăpate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri, autoritatea europeană pentru siguranţa aviatică a ordonat verificări urgent pentru o treime din flota de aeronave Airbus A3800 la nivel mondial, după ce au fost descoperite crăpături în interiorul aripilor unora dintre aceste avioane.

Vor fi supuse verificărilor 20 de avioane, dintre care jumătate aparţin flotei Singapore Airlines, şapte sunt în proprietatea celor de la Emirates, o aeronavă a companiei Air France şi alte două avioane destinate testărilor, potrivit informaţiilor furnizate de Mediafax.

Niciuna dintre cele 20 de aeronave n-a fost consemnată la sol. Potrivit autorităţii, cele care au efectuat cel puţin 1.800 de curse, operaţiuni care exercită cele mai mari presiuni asupra structurii avioanelor, trebuie verificate în termen de patru zile. Aparatele care au efectuat între 1.300 şi 1.800 de curse vor fi verificate în termen de şase săptămâni.

Autoritatea a emis această ordonanţă după ce producătorul avioanelor a dezvăluit că a descoperit în decurs de două săptămâni două tipuri de crăpături la aripile unor aeronave Airbus A380, la numai patru ani de la punerea lor în circulaţie.

Aparatele de tip A380 sunt cele mai mari din lume. Au două punţi şi 525 de locuri.

Al doilea tip de crăpături, la fel şi primul, a apărut la un element de legătură între exteriorul aripilor şi armătura metalică din interiorul acestora. Aceste crăpături sunt "mai importante" şi ar putea apărea şi la alte aparate dacă problema nu este rezolvată. Surse din industrie au declarat că al doilea tip de crăpături a apărut la un avion operat de compania Emirates (Dubai).

"Acest defect, dacă nu este detectat şi corectat, ar putea să afecteze integritatea structurală a avionului", a precizat agenţia europeană.

Citeşte şi:

Pe aripile Airbus A380 se formează microfisuri

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite