Cea mai mare plăcintă cu brânză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lungă de 20 de metri şi lată de 50 de centimetri, plăcinta dobrogeană a fost deliciul manifestărilor de Ziua Recoltei.Plăcinta dobrogeană creşte de la an la an. În 2007, a avut 10 metri lungime, iar anul trecut, 15 metri. Acum, constănţenii au întins 20 de metri de tăvi.

Locuitorii comunei constănţene Cumpăna au înfruntat ieri stropii răzleţi de ploaie şi vântul pentru a asculta recitalurile ansamblurilor folclorice sosite din toată ţara. Nu au lipsit micii, pastrama la grătar şi la ceaun, şi berea.

Punctul de rezistenţă al Zilelor Recoltei l-a constituit prezentarea şi degustarea celei mai mari plăcinte dobrogene din întreaga regiune.

O plăcintă pe an

Desertul a fost aşteptat cu nerăbdare de localnici, fiind nevoie de forţe de ordine pentru a-i ţine cât de cât la distanţă de masa pe care era aşezată mega-dobrogeana de 20 de metri lungime şi lată de jumătate de metru.

„Nu este o noutate la noi, în Cumpăna. Este a treia ediţie când organizatorii fac o plăcintă aşa de mare“, ne-a declarat Daniela Spătaru.

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a dat asigurări că în fiecare an va încerca să depăşească propriul record din anul precedent, oferind localnicilor preparate din ce în ce mai mari.

Plăcinta oferită în acest an la Ziua Recoltei a avut 20 de metri lungime, 185 de kilograme şi a fost preparată la un laborator privat din localitate. Ziua Recoltei de la Cumpăna, manifestare care s-a încheiat aseară, a reunit producători agricoli din tot judeţul Constanţa.

500 de metri de pizza

image

Preparatele culinare de dimensiuni impresionante au devenit o modă în cadrul manifestărilor populare. Ultimul record mondial în materie a fost stabilit sâmbătă seară de bucureşteni, care au făcut o pizza lungă de 496,97 de metri, realizată din nu mai puţin de 2.200 de bucăţi.

Prepararea acestora a durat aproximativ şase ore şi s-a făcut în cele şapte unităţi Jerry’s Pizza din Bucureşti. În urmă cu o săptămână, Capitala a intrat în cartea Recordurilor cu cea mai mare ciorbă de burtă din lume.

Aceasta a fost realizată din 420 de kilograme de burtă de vită, 150 de kilograme de oase de vită, 100 de litri de smântână, 50 de litri de ulei, 1.400 de ouă, 3.500 de ardei iuţi şi sute de kilograme de legume.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite