Ce crede un Sir despre germani: „Singurul neamţ bun este un neamţ mort“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sir Patrick Moore, un astronom foarte popular în Marea Britanie, nu se sfieşte să spună deschis ce gândeşte despre poporul german. Declaraţiile sunt însă şocante.

Sir Patrick Moore a luptat în Royal Air Force în 1943, însă amintirile sunt umbrite de evenimente triste, care-l determină să aibă o părere nu tocmai bună despre europeni.

Logodnica sa, Lorna, o asistentă medicală, a murit pe când avea 20 de ani deoarece Londra a fost bombardată de aviaţia nazistă. Acest lucru se întâmpla în 1943, la exact trei ani după ce George o întâlnise pentru prima dată, potrivit „The Daily Mail".

Faptul că Lorna a dispărut pentru totdeauna îl determină să vorbească cu mai multă patimă despre cei care i-au luat-o de lângă el.

„Trebuie să avem grijă. Am putea avea un alt război. Nemţii vor încerca din nou, dacă li se dă şansa. Singurul neamţ bun este neamţul mort", spune Moore în Radio Times magazine.

Sper că nu vor câştiga războiul economic

El nu se opreşte aici. „Un general german mi-a spus la sfârşitul războiului: «Aţi câştigat două războaie. Nu-l veţi câştiga şi pe al treilea. Iar acesta este războiul economic». Sper să se fi înşelat", adaugă Sir Patrick Moore.

El mai spune că nu a întâlnit nemţi onorabili, dar că ar putea exista unul pe undeva, subliniind ultima parte cu un ton ironic.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite