Cătălin Predoiu: Ministerul Justiţiei va promova o lege pentru accelerarea procesului de judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei, Cătălin Prediu, a afirmat, după publicarea raportului intermediar de monitorizare şi verificare al Comisiei Europene, că până la intrarea în vigoare a noilor coduri de procedură penală Ministerul Justiţiei va promova un proiect de lege pentru reducerea termenelor în cazurile civile şi penale.

Ministrul Justiţiei a afirmat că raportul Comisiei Europene privind justiţia română transmite un mesaj important privind necesitatea modernizării justiţiei, constatând totodată realizarea recomandărilor experţilor de către toţi factorii implicaţi: Executiv, Legislativ şi Justiţie, relatează Mediafax.

Vezi aici RAPORT Comisia Europeană: "Strategiile locale de combatere a justiţiei pot da rezultate"

Predoiu a remarcat că, în pofida faptului că anul 2009 a fost unul destul de complex din punct de vededere economic şi politic, au existat realizări a tuturor actorilor implicaţi în justiţie, Executiv, Legislativ şi, mai ales, a puterii judecătoreşti.

Totodată, ministrul a subliniat mesajul important transmis: necesitatea sprijinirii modernizării justiţiei de către toate forţele politice.

Ministrul Justiţiei a subliniat că până la raportul din vară al Comisiei Europene, care va fi unul cheie, trebuie să fie adoptate proiectele Codurilor de procedură civilă şi penală, trebuie finalizate proiectele de legi privind implementarea Codurilor şi accelerarea procesului de judecată.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite