Cât de bine este să fii mamă în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai bune condiţii de creştere a unui copil sunt în Norvegia
Cele mai bune condiţii de creştere a unui copil sunt în Norvegia

Indiferent de condiţiile economice, sociale sau de orice fel, sentimentul de a fi mamă este atât de puternic încât pune în umbră toate aceste impedimente. Partea grea vine atunci când vorbim despre condiţiile în care trăiesc aceşti copii, iar România nu este deloc un mediu plăcut.

Norvegia, Islanda şi Suedia sunt ţările de top în care mamele îşi pot creşte copiii în cele mai bune condiţii, se arată într-un raport realizat de organizaţia „Salvaţi Copiii".

Ţara noastră nu se află la coada clasamentului, însă condiţiile de creştere ale unui copil nu sunt nici de vis.

România ocupă locul 35

Primele zece poziţii din raportul amintit sunt ocupate de statele în care indicatorii în ceea ce priveşte sănătatea mamelor şi a copiilor sunt ridicaţi, aceste condiţii fiind completate de nivelul gratuit al şcolarizării, precum şi de statutul economic.

Norvegia este ţara unde mamele au cele mai bune condiţii să-şi crească micuţii, aici existând şi cele mai bune politici privind concediul de maternitate.

Nici ţări precum Islanda, Suedia, Noua Zeelandă, Danemarca, Finlanda, Australia, Belgia, Irlanda şi Olanda nu stau mai prost, ele fiind ocupantele primelor zece locuri.

România se află pe poziţia 35 în clasamentul în care s-au analizat date de la 165 de ţări.

De cealaltă parte a baricadei se află ţările subdezvoltate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite