Căşuneanu jr, acrobaţii cu Jeepul de 125.000 €

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Costel Căşuneanu jr (28 de ani) a câştigat Campionatul Naţional de Off-road de la Iaşi, după ce s-a răsturnat cu maşina într-o râpă. Fiul cel mare al „regelui asfaltului“ este pasionat de sporturile extreme şi a investit 75.000 de euro în tunarea jeep-ului său care iniţial a costat 50.000 de euro.

Costel Căşuneanu jr a trecut prin momente mai puţin plăcute la etapa a VI-a a Campionatului Naţional de Off-road, organizat weekendul trecut într-o pădure din apropierea Iaşiului. În timp ce încerca să coboare o pantă foarte abruptă, băcăuanul s-a răsturnat cu maşina, un Jeep de peste 50.000 de euro, în care a mai investit 75.000 de euro pentru tunning. Martorii prezenţi la eveniment s-au panicat când au văzut că maşina de teren a lui Costel a ajuns cu roţile în sus. Însă, cu ajutorul copilotului Maurilio Zani, Căşuneanu jr a reuşit să-şi pună maşina pe picioare.

Şi-a apărat titlul câştigat în 2010

Fiul „regelui asfaltului" a reuşit până la urmă să termine pe prima poziţie competiţia. „Nu am avut emoţii deloc, pentru că nu a fost o răsturnare. Nu m-am învârtit de mai multe ori prin aer, a fost, mai degrabă, o înclinare laterală", a spus Căşuneanu jr. Acesta a precizat că maşina de 125.000 de euro a primit-o de la o firmă privată, după ce a câştigat un concurs internaţional de off-road. „Am concurat cu un Jeep Wrangler, o maşină oferită de Daimler Chrysler România. Mi-a fost dată după ce am câştigat mai multe raliuri internaţionale, iar cei de la firmă au dorit să le promovez imaginea în lume. Acest sport este un hobby mai vechi de-al meu. La Iaşi mi-am apărat titlul câştigat anul trecut. De fapt, primul meu concurs din carieră a fost câştigat la Iaşi, în 2007", a mai spus Costel Căşuneanu jr.

La proba "Extrem" de la com­petiţia din Iaşi, el a concurat cu alţi nouă piloţi din ţară. Fiecare participant a trebuit să achite 1.270 de lei, 850 de lei reprezentând taxa de participare şi 420 de lei, cea sportivă.Competiţia s-a încheiat ieri, pe platoul de la Dobrovăţ. Echipa X Riders, formată din Căşuneanu jr şi copilotul Maurilio Zani, a ieşit învingătoare. De altfel, fiul „regelui asfaltului" participă şi la competiţii internaţionale. Ultimul său rezultat este locul trei la Hungarian Baja 2011.

Pasionaţi de maşini puternice

Omul de afaceri băcăuan Costel Căşuneanu şi cei doi fii ai săi sunt pasionaţi de maşinile puternice. Căşuneanu a fost primul român care a achiziţionat un Bugatti Veyron, de peste un milion de euro. Pasionat de motociclism şi de curse off-road, fratele lui Costel jr, Ionuţ, are ca hobby şi vânătoarea. În 2008 a fost în Mozambic, la un safari, unde a împuşcat un bizon, un porc mistreţ şi mai multe antilope. Familia Căşuneanu este implicată şi într-un scandal pornit de la un denunţ anonim făcut în 2007. În acesta se reclama că Ionuţ Căşuneanu (23 de ani), transferat de la o şcoală din Germania la Colegiul „Ion Ghica" din Bacău, a încheiat clasa a XII-a, deşi venea foarte rar la ore. Toţi profesorii săi au fost trimişi în judecată pentru că i-ar fi încheiat în lipsă situaţia şcolară.

75.000
de euro l-a costat pe Costel Căşuneanu jr modificarea Jeepului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite