“Cartel Alfa” şi BNS: Guvernul Ponta continuă transformarea României într-o colonie economică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două dintre confederaţiile sindicale, “Cartel Alfa” şi Blocul Naţional Sindical (BNS), cer Guvernului “să apere şi să susţină interesul naţional în cursul negocierilor cu FMI, BM ŞI CE”, altfel se va face vinovat de continuarea politicii de transformare a României într-o colonie economică.

“Guvernul României trebuie să oprească procesul de colonizare economică a României încpeut de Traian Băsescu în 1998 în compliictate cu cei care s-au perindat la Putere”.

Cele două confederaţii, care sunt într-o fază înaintată a negocierilor pentru fuziune, au participat la câteva întâlnire cu membrii misiunii FMI – BM – CE şi au discutat despre câteva dintre angajamentele României care ar trebui bifate anul acesta.

Printre altele, în legătură cu “managementul privat”, BNS Şi “ALFA” susţin că bunăvoinţa actualului Guvern a fost cumpărată de “manageri politici” ai regimului Băsescu – Boc preluaţi de Cabinetul Ponta.

Cât priveşte privatizarea unităţilor cu capital majoritar de stat, cele două confederaţii spun că în timp de criză, valoarea pachetelor de acţiuni vândute este prea mică, astfel încât ar fi mai potrivită metoda privatizării prin aport de capital (45 – 49%), concomitent cu delegarea atribuţiilor de administrare pe maximum cinci ani şi urmând ca vânzarea acţiunilor rămase să se facă treptat, pe un interval lung de timp.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite