Judeţ cu judeţ: În municipiul Oradea, vineri va începe cea de-a V-a ediţie a Carnavalului Florilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judeţ cu judeţ: În municipiul Oradea, vineri va începe cea de-a V-a ediţie a Carnavalului Florilor
Judeţ cu judeţ: În municipiul Oradea, vineri va începe cea de-a V-a ediţie a Carnavalului Florilor

În municipiul Oradea, vineri va începe cea de-a V-a ediţie a Carnavalului Florilor. Peste 70 de persoane s-au prezentat, în weekend, la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean Botoşani. Primăria Petroşani va organiza, în această săptămână, licitaţia pentru atribuirea lucrărilor în vederea reabilitării termice a primelor şase blocuri din municipiu. În Satu Mare, centrele de îngrijire a persoanelor cu handicap m

ALBA. Cinci magazine din Alba Iulia au trimis notificări Primăriei, prin care anunţă că în perioada 1 august - 31 octombrie vor practica reduceri de preţuri la produsele din colecţiile de primăvară-vară, în vederea lichidării stocurilor.

ARAD. În cadrul Zilelor Aradului, astăzi, de la ora 16.00, are loc vernisajul expoziţiei Studioului Independent de Arte Plastice al Centrului de Tineret din Pécs (Ungaria), urmat de un concert susţinut de Orchestra de Coarde din acelaşi oraş.

ARGEŞ. În această noapte, între orele 23.00 şi 5.00, se va opri alimentarea cu apă rece pe străzile Negru Vodă, Eremia Grigorescu şi Dumbravei şi pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. Măsura a fost luată pentru lucrări în reţea.

BACĂU. Ambulatoriul Spitalului Moineşti va primi în curând banii necesari pentru reabilitare. Valoarea totală a investiţiei este de 5.200.000 de lei, din care 3.000.000 de lei provin din fonduri europene, iar restul – de la autorităţile locale.

BIHOR. Vineri, de la ora 14.00, va începe cea de-a V-a ediţie a Carnavalului Florilor, când patru care alegorice de flori vor traversa orașul Oradea. Carnavalul este organizat în parteneriat cu orașul Debreţin.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Noile clopote pentru Biserica Evanghelică din Bistriţa, turnate în Germania, vor fi aduse în ţară luna viitoare, iar la 11 octombrie vor fi sfinţite. Vechile clopote au fost distruse în incendiul din iunie anul trecut. Cele trei clopote sunt făcute dintr-un aliaj de cupru şi cositor. Ele cântăresc 2.400 kg, 1.200 kg, respectiv 760 kg.

BOTOŞANI. Peste 70 de persoane s-au prezentat, în weekend, la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean cu diferite leziuni suferite în urma unor conflicte iscate pe fondul consumului excesiv de băuturi alcoolice.

BRAŞOV. Ieri s-a încheiat demolarea unui turn înalt de 22 de metri pentru răcirea apei de pe fosta platformă Lubrifin.
Terenul aparţine unui investitor particular care intenţionează să construiască acolo un cartier de locuinţe.

BRĂILA. Cinci elevi brăileni au plecat, ieri, la Leptokania (Grecia) la o sesiune a Parlamentului European al Tinerilor, unde vor promova mărcile locale. Ei vor prezenta şi un film documentar despre oraş.

BUZĂU. O femeie în vârstă de 47 de ani care venise în concediu la o pensiune din zona Siriu s-a înecat, ieri, după ce s-a dezechilibrat şi a căzut în apă de pe pluta cu care se plimba pe lac împreună cu mai mulţi prieteni.

CARAŞ-SEVERIN. Direcţia de Impozite şi Taxe a anunţat că persoanele care  îşi achită integral până la 30 septembrie amenzile contravenţionale şi impozitele restante sunt scutite de la plata dobânzilor şi a majorărilor de întârziere.

CĂLĂRAŞI. Trei firme s-au înscris la licitaţia de azi pentru atribuirea programului „Cornul şi Laptele“ la nivelul judeţului. Programul se desfăşoară în Olteniţa, Lehliu şi  în Călăraşi şi are ca beneficiari peste 36.000 de elevi.

CLUJ. În patru ani, numărul animalelor crescute la ferme în judeţ a scăzut din cauza subvenţiilor foarte mici. La bovine, numărul a scăzut cu 21%, ajungând la 69.020, iar la porcine s-a redus cu 50%, întregistrându-se 88.493 de capete.

CONSTANŢA. Astăzi, la ora 20.30, la Palatul Copiilor din Constanţa, începe Festivalul Naţional de Teatru Antic, la care participă circa 50 de elevi din Constanţa, Cluj-Napoca, Arad şi Sighişoara. Festivalul se încheie joi.

COVASNA. Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, optează pentru reducerea salariilor angajaţilor, considerând că disponibilizările de personal nu reprezintă o soluţie pe timp de criză.

DÂMBOVIŢA. Duminică a fost reluată circulaţia pe Drumul Judeţean 711 după ce s-au finalizat lucrările de reabilitare a podului de la Potlogi. Lucrările au costat peste 919.000 de euro şi au fost finanţate de Uniunea Europeană.

DOLJ. Consiliul Judeţean va aproba, săptămâna viitoare, eliberarea sumei de un milion de lei pentru reabilitarea Secţiei de Reanimare de la Spitalul de Urgenţă Craiova. Suma reprezintă jumătate din fondurile necesare. Nu se ştie când se va face rost şi de restul de bani.

GALAŢI. Conform Agenţiei pentru Protecţia Mediului, cele 120.000 de automobile înmatriculate în Galaţi ating aproape acelaşi nivel de poluare ca şi combinatul siderurgic Arcelor Mittal. Traficul rutier reprezintă principala sursă a emisiilor de monoxid de carbon (90%) şi de oxid de azot (60%) din atmosferă, substanţe extrem de nocive.

GIURGIU. Primăria Izvoarele şi-a creat propriul serviciu de colectare a gunoiului după închiderea gropilor de gunoi din comună, înfiinţându-se 12 locuri de muncă. Pentru deschiderea serviciului a fost cheltuită suma de 150.000 de lei.

GORJ. Trei echipaje de poliţie din municipiul Târgu-Jiu au intervenit, ieri-dimineaţă, în faţa Restaurantului Parc, unde 15 persoane care ieşiseră de la o nuntă au început să se bată.

HARGHITA. Consilierii judeţeni vor afla în 2010 dacă au obţinut finanţare pentru proiectul de reabilitare a drumurilor judeţene 125 şi 125A, care fac legătura între oraşul Bălan şi municipiul Gheorgheni. Costurile se ridică la 70 de milioane de lei.

HUNEDOARA. În această săptămână, Primăria Petroşani va organiza licitaţia pentru atribuirea lucrărilor pentru reabilitarea termică a primelor şase blocuri din municipiu. În acest an ar trebui reabilitate 41 de imobile.

IALOMIŢA. Primăria Ţăndărei a aprobat alocarea a încă 135.000 de lei pentru lucrările la blocul ANL din localitate, pe lângă cei 300.000 de lei care au fost daţi încă de la începutul anului.

IAŞI. În perioada 31 august – 2 septembrie, la Palatul Copiilor din Iaşi, va avea loc cea de-a XV-a ediţie a Festivalui Folcloric Internaţional pentru Tineret „Cătălina“. Sunt aşteptate formaţii din România, Bulgaria, Serbia, Republica Moldova.

ILFOV. O biserică monument istoric, veche de peste 177 de ani, din Chiajna, a fost demolată ilegal. Ministerul Culturii a sesizat poliţia, iar vinovatul, fie preotul, fie edilul, riscă 10 ani de închisoare pentru abuz în serviciu.

MARAMUREŞ. De la 1 septembrie, TAROM va reduce de la două la una cursele pe relaţia Baia Mare – Bucureşti. Numărul pasagerilor a scăzut considerabil de la începutul acestui an.

MEHEDINŢI. Muzeul Regiunii Porţile de Fier are nevoie de cel puţin 25.000 de lei pentru a putea începe săpăturile la două mari obiective istorice: cetatea de la Dârvari, care datează din Comuna Primitivă, și şase morminte de la Ștircoviţa.

MUREŞ. La cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Proetnica, care are loc până la 22 august la Târgu-Mureş, macedonenii prezintă obiceiul împletitului ciorapilor, cehii şi slovacii – broderiile tradiţionale, iar polonezii - confecţionarea butoaielor.

NEAMŢ. Inspectorii de muncă au depistat, în iulie, la 39 de agenţi economici controlaţi, 49 de cazuri în care angajaţii nu aveau contracte de muncă. S-au dat amenzi în valoare totală de 73.500 de lei.

OLT. Conducerea ALRO Slatina a anunţat că unitatea a înregistrat o uşoară redresare economică şi vor fi disponibilizaţi doar 200 de angajaţi, în loc de 700, cât se preconizase cu câteva luni în urmă.

PRAHOVA. De ieri şi până sâmbătă, circulaţia feroviară între staţia Ploieşti Vest şi halta Buda este închisă între orele 11.20 şi 14.20, din cauza lucrărilor la un pasaj.

SATU MARE.  Centrele de îngrijire a persoanelor cu handicap mintal din Satu Mare nu mai au locuri pentru internări. La Direcţia Generală de Asistenţă Socială sunt în aşteptare 57 de dosare.

SĂLAJ. Un inspector de la Finanţe a fost arestat la sfârşitul săptămânii trecute pentru luare de mită. Liliana Elena Plosca a luat, în 2007, 17.000 de lei de la administratorii unei firme pentru întocmirea unui raport favorabil de control.

SIBIU. De ieri, se transmit live, pe internet, imagini din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

SUCEAVA. O cobză formată din o mie de păstrăvi puşi în cetină de brad a fost făcută, în weekend, în cadrul Festivalului Naţional al Păstrăvului de la Ciocăneşti. Organizatorii au gătit şi o mămăligă uriaşă din 40 de kilograme de mălai.

TELEORMAN. Furnizarea energiei electrice se va întrerupe în perioada 18-21 august în localitatea Ţigăneşti, mâine în Plosca, iar joi şi vineri în Smârdan, din cauza lucrărilor care au loc în reţea.

TIMIŞ. Poliţiştii şi scafandrii caută trupul unei femei de 32 de ani care s-a înecat duminică după‑amiază în lacul Surduc, de lângă muncipiul Lugoj. Femeia nu ştia să înoate şi a alunecat în apă de pe o saltea pneumatică.

TULCEA. Consiliul Judeţean a decis ca, în acest an, să nu mai aibă loc competiţia nautică pescărească „Ivan Patzaichin“ din cauza lipsei participanţilor. Dintre cele 20 de primării contactate doar cea din Crişan s-a înscris la concurs.

VASLUI. Dintre cele 121 de fântâni din suburbiile Vasluiului, 31 au secat, iar 88 au debite scăzute din cauza secetei. Localnicii din comunele Viişoara şi Bahnari primesc apă de la cisternele pompierilor.

VÂLCEA. Aproape 1.300 de pensionari au apelat în această lună la împrumuturi de la Casa de Ajutor Reciproc. Suma totală eliberată de CAR este de 1,4 milioane de lei, în creştere cu 10% faţă de luna trecută.

VRANCEA. Echipajele de la Departamentul de Poliţie pentru Intervenţie Rapidă din Vrancea au fost dotate, la sfârşitul săptămânii trecute, cu două dube Mercedes Vito.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite