Care sunt principalele motive pentru care românii îşi schimbă serviciul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orele de muncă suplimentare, unul dintre motivele pentru care românii vor să îşi schimbe jobul
Orele de muncă suplimentare, unul dintre motivele pentru care românii vor să îşi schimbe jobul

Atmosfera neplăcută, programul obositor şi nemulţumirile salariale sunt principalele motive pentru care românii vor să îşi schimbe locul de muncă, afirmă reprezentanţii companiilor de recrutare chestionaţi de adevarul.ro.

„Mulţi dintre candidaţii care vin la noi se plâng de atmosfera neplăcută şi programul obositor. Aceste două motivaţii sunt invocate cel mai des atunci când îi întrebăm de ce vor să plece de la locul de muncă anterior”, afirmă Daniela Necefor, director general al companiei de recrutare Total Business Solutions (TBS).

Petre Nicolae, directorul CBC România, adaugă că alţi factori pentru care românii vor să îşi schimbe job-ul sunt: schimbarea şefilor cu care se înţelegeau bine, sentimentul de plafonare, dar şi situaţia în “care sunt prea buni pentru o companie”. “Am întâlnit o mulţime de oameni supracalificaţi care au plecat din companie pentru că efectiv ea nu mai era la standardele lor”, precizează directorul firmei care face atât recrutare de personal, cât şi traininguri şi consultanţă.

La rândul său, George Butunoiu, unul dintre cei mai importanţi recruteri executivi din România, afirmă că plângerile angajaţilor faţă de job-ul pe care îl desfăşoară au crescut din 2008 până acum, dar în prezent sunt mai puţin vocale.

“Se vorbeşte mult mai puţin în public, este mai interiorizată nemulţumirea. Teama de a nu-ţi pierde locul de muncă este de cinci ori mai mare decât înainte”, atrage el atenţia.

7 octombrie este desemnată la nivel internaţional ca fiind Ziua Muncii Decente, care nu include doar simpla garantare a normelor, ci şi alegerea liberă a locului de muncă, productivitatea, protecţia şi dialogul social, egalitatea între sexe.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite