Card european pentru studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Posesorii îl pot folosi la orice magazin care are însemnul logoului Euro

Posesorii îl pot folosi la orice magazin care are însemnul logoului Euro<26

Document de identitate pentru statutul de student în toată Europa, cardul Euro 26 oferă reduceri şi acces la preţuri speciale la peste 300.000 de comercianţi. În România, acest card conţine o asigurare medicală de călătorie obligatorie pentru ieşirea din ţară, valabilă un an de zile.

Cardul este recunoscut în 42 de ţări şi oferă în România peste 800 de reduceri pentru diferite produse şi servicii. În Europa, numărul acestora ajunge la 300.000. Posesorii acestui card pot avea acces redus în teatre, muzee, librării, dar şi pe mijloacele de transport, la cazarea în diverse pensiuni sau în discoteci.

Peste patrumilioane de utilizatori europeni

Prin crearea acestui card i se oferă posesorului său recunoaşterea statutului de student la nivel internaţional, acţiune sprijinită atât de Consiliul Europei, cât şi de Comisia Europeană. De asemenea, este acceptat ca ID Card în numeroase universităţi din ţară. Studenţii care au un astfel de card îl pot folosi la orice magazin care are însemnul logoului Euro<26.

Sunt peste patru milioane de utilizatori ai cardului la nivel european şi peste 300.000 în România. Pentru a intra în posesia unui card este necesară o fotografie tip buletin, o copie după carnetul de student vizat la zi sau o adeverinţă de la facultate.

Reduceri de la 3% până la 100%

Reducerile nu sunt standard, astfel că cele mai mici sunt de 3%, iar cele mai mari chiar de 100%. Cele mai mari reduceri din Capitală sunt oferite de Studio Casandra şi de câteva cluburi de distracţie, care permit utilizatorilor acces gratuit. 80% reducere au biletele de la Teatrul de Comedie şi 70% cele de la Teatrul Mic. Cele mai mici reduceri sunt date la biletele de avion (de 3%) şi la biletele de la cinema, (5%).

Şi în ţară sunt magazine care oferă astfel de beneficii. Alba, Arad, Bacău, Braşov, Botoşani, Brăila, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Harghita, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vaslui şi Vrancea sunt oraşele în care studenţii pot beneficia de reducerile oferite de Cardul Euro 26. Lista detaliată a magazinelor şi serviciilor atât din ţară, cât şi din Europa care oferă reduceri poate fi consultată la adresa de site www.euro26.org.ro.

Cine eliberează cardurile?

Universitatea Bucureşti, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, Universitatea Spiru Haret, Universitatea Dunărea de Jos şi Universitatea de Vest din Timişoara eliberează cardurile Euro 26 student contra a 20 de lei prin secretariate sau organizaţii ale studenţilor. Serviciile oferite de acestea sunt valabile timp de un an de zile, însă poate fi reînnoit în fiecare an dacă tânărul continuă să urmeze cursurile unei facultăţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite