Creşte numărul muncitorilor "la negru" din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Creşte numărul muncitorilor "la negru" din Capitală
Creşte numărul muncitorilor "la negru" din Capitală

Într-o perioadă în care fiecare leu este important, tot mai multe companii ocolesc plata cătree stat a contribuţiilor sociale.

Astfel, numărul angajaţilor "la negru" din Bucureşti a crescut în primele şase luni ale anului cu circa 20% faţă de aceeaşi perioadă din 2008.

"În primul semestru din acest an, au fost depistaţi 164 de angajatori ce folosesc muncitori fără forme legale de angajare, din cei 4.479 controlaţi", a declarat directorul coordonator adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti, Cecilia Voicu.

În Bucureşti lucrau în primul semestru al anului 1.015 muncitori fără contracte de muncă, însă numărul cewlor care lucrează ilegal ar putea fi mult mai mare.

Munca "la negru" nu este singura neregulă descoperită de inspectorii de muncă pe şantierele din Bucureşti. Mulţii dintre muncitorii de pe şantierele din Capitală nu sunt plătiţi nici măcar cu salariul minim garantat pe ramură, respectiv 650 de lei pe lună, şi nici nu beneficiază de zile libere.

În ceea ce priveşte accidentele mortale din construcţii în Bucureşti, reprezentanţii ITM au precizat că de la începutul anului au fost înregistrate 60 de astfel de cazuri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite