Cântăreţii de muzică populară gătesc pe blog

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lansată în blogosferă în urmă cu aproximativ doi ani, cunoscuta cântăreaţă de muzică populară bănăţeană Laura Laurenţiu, oferă cititorilor reţete ale mâncărurilor tradiţionale.

Laura Laurenţiu s-a lansat în blogosferă la 1 februarie 2009, cu blogul Cuina Bănăţeană (cuina=bucătărie, regionalism bănăţeana), iar prima postare a fost „Pãturatã pe crumpi", o reţetă străveche de origine svâbească, foarte savuroasă şi neobişnuită. "Bănăţeanul a avut întotdeauna o adevărată ştiinţă a traiului bun, iar cultura gastronomică din această parte a ţării dovedeşte asta pe deplin, pentru că a preluat cele mai delicioase combinaţii de gusturi şi arome de la naţiile care au convieţuit paşnic aici", consideră Laura Laurenţiu.

image

În momentul în care blogul Cuina bănăţeană a trecut de mia de vizitatori unici pe zi, Laura Laurenţiu a decis să îl transfere pe domeniu „.ro" şi astfel a apărut retetecalamama.ro, un blog mai complex şi mai bine construit, în care „Cuina bănăţeană" a devenit o secţiune dedicată exclusiv preparatelor tradiţionale din Banat şi Transilvania. „Pentru că gătesc mai întai pentru suflet şi abia mai apoi pentru papilele gustative, pentru că multe din reţetele mele sunt fie moştenite de la mama, bunica sau familia mea, fie de la mama...soacră, fie constituie materializări ale creativităţii gastromice de care, aşa cum a obişnuit pe toată lumea, dă dovadă mama...fiicei mele. Peste câţiva anişori, sper ca fiica mea să îmi răsfoiască blogul în căutarea reţetelor ca la mama acasă", explică Laura numele blogului.

image

Pe lângă categoria mâncărurilor tradiţionale, sie-ul oferă multe alte categorii cu reţete culinare foarte variate: reţete cu carne, dar şi de post, reţete cu peşte şi fructe de mare, reţete de pâine de casă, patiserie, prăjituri, torturi, dulciuri felurite şi reţete clasice. „Vreau să ofer cititorilor mei reţete culinare care nu prea pot fi găsite prin reviste, mă străduiesc pe cât pot să propun ceva deosebit aici. În bucătărie drumurile sunt demult bătătorite, dar întotdeauna bucătarul inspirat poate recrea anumite reţete, apărând astfel o notă de inedit", spune cântăreaţa.

image

Laura Laurenţiu a observat că cele mai vizualizate, comentate şi agreate reţete sunt cele bogate, sărbătoreşti, dar în acelaşi timp cu mare conţinut caloric. De asemenea, spune că românilor le plac foarte, foarte mult dulciurile. Atunci când posteaza câte o prăjitură obţine mai multă audienţă decât în cazul reţetelor de mâncare.

image

Blogul are, în prezent, între 2.500 şi 3.500 de vizitatori pe zi, 1.700 de fani pe facebook, 1.600 de abonaţi la fluxul rss şi 600 de cititori google reader.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite