Candidată la 12 facultăţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ce înseamnă o facultate, am ştiut că aici aş vrea să dau", spune Andreea, care a terminat Colegiul "Gheorghe Lazăr" din Bucureşti şi care dă probe pentru admitere la Administrarea

ce înseamnă o facultate, am ştiut că aici aş vrea să dau", spune Andreea, care a terminat Colegiul "Gheorghe Lazăr" din Bucureşti şi care dă probe pentru admitere la Administrarea afacerilor, Cibernetică, statistică şi informatică economică, Comerţ, Contabilitate şi informatică de gestiune, Economia agroalimentară şi a mediului, Economie generală, Finanţe, asigurări, bănci şi burse de valori, Management, ştiinţe administrative, Marketing şi Relaţii economice internaţionale. Dacă va fi admisă la toate specializările, va alege Cibernetică, statistică şi informatică economică. Dar dacă nu e prima opţiune, nu se supără: "Las destinul să decidă pentru mine. O facultate din ASE să fie". Nu o stresează deloc gândul că, timp de trei zile, va da examen încontinuu: şi dimineaţă, şi după-amiază. "Mie-mi plac examenele, mi se pare distractiv. Vorba ceea, mă antrenez pentru ziua de mâine!". Andreea Ardelean a terminat liceul cu 8,83, a luat bacul cu 9,17 şi spune că n-are nicio zi de meditaţii la activ. În afară de facultăţile ASE-ului, Andreea s-a înscris şi la alte specializări, tot cu profil economic, de la alte universităţi din Capitală: Inginerie economică la Politehnică sau Administrarea afacerilor la Universitatea din Bucureşti. "Dar dacă iau la ASE, mă potolesc". În situaţia Andreei Ardelean - care s-a înscris la toate specializările din ASE, mai sunt încă zece candidaţi, cinci fete şi cinci băieţi: Oana Gioadă, Sabina Hăulică, Laura Medianu, Adriana Niţoiu, Miruna Zaim, Florentin Cioabă, Răzvan Cursaru, Alexandru Drăgan, Eduard Panait şi Cristian Pepi.
ASE Bucureşti a scos anul acesta la bătaie 3.035 de locuri bugetate şi 2.625 de locuri cu taxă, la învăţământul de zi. S-au înscris peste 8.000 de candidaţi, însă fiecare dintre ei a trecut mai multe opţiuni pe fişa de înscriere: concret, cei 8.188 de foşti liceeni au pus pe hârtie 26.010 opţiuni. Cea mai serioasă concurenţă se înregistrează la Facultatea de Marketing: aproape 16 candidaţi pe un loc bugetat, din totalul de 235.

La Politehnică se caută Energetica
Dacă anul trecut cea mai mare concurenţă se înregistra la Facultatea de inginerie aerospaţială, anul acesta, la Politehnica din Bucureşti, Energetica e cea care face legea: 1.213 candidaţi pe 484 de locuri fără taxă. Singura facultate care mai trece pragul de doi concurenţi pe loc bugetat este Facultatea de inginerie electrică, alte trei facultăţi apropiindu-se doar de pragul doi pe loc: Ingineria sistemelor biotehnice, Ingineria aerospaţială şi Ingineria în limbi străine. Extrem de curtată în trecut, Facultatea de transporturi bate anul acesta un record negativ: 492 de candidaţi pe 497 de locuri bugetate (respectiv 547, dacă le punem şi pe cele cu taxă).

Concurenţă de 33 pe loc la UB
La Facultatea de Administraţie şi Afaceri din cadrul Universităţii din Bucureşti (UB), cu cele două specializări ale sale - Administraţie publică şi Administrarea afacerilor, s-au înscris, până ieri, 4.863 de candidaţi pe cele 148 de locuri bugetate. Concurenţa de 33 pe loc are toate şansele să crească, dat fiind că procesul de înscriere continuă până mâine. La Biologie şi Chimie, unde a fost concurs de dosare, s-au afişat deja rezultatele: la Biologie au fost aproape şase candidaţi pe loc bugetat, iar la Chimie - doi candidaţi pe loc. Sâmbătă şi duminică au dat examen cei înscrişi la Facultatea de Matematică şi Informatică: peste patru candidaţi pe loc bugetat. Ieri-dimineaţă intraseră în focurile examenului de admitere şi cei care se înscriseseră la Facultatea de Drept (966 candidaţi pe 291 de locuri finanţate de la buget), la Facultatea de Istorie (593 de candidaţi pe 166 de locuri fără taxă) şi la Facultatea de Teologie ortodoxă (483 de concurenţi pe 274 de locuri). Concurenţă serioasă se înregistrează însă şi la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, unde se bat pe cele 284 de locuri finanţate nu mai puţin de 3.163 de candidaţi (11 pe loc). La Psihologie şi ştiinţele Educaţiei sunt aproape şase candidaţi pe loc, iar la ştiinţe politice - patru.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite