Cancelariile sunt în clocot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dascălii îi înjură pe Tăriceanu şi pe Hărdău



"Se uită copiii la noi ca la butelie"
"Am 26 de ani vechime şi iau 8 milioane de lei salariu. De când cu greva, mi s-a mărit salariul cu doar 200.000 de lei. Cu ce să trăieşti şi să mai vii şi bine îmbrăcat la şcoală? Se uită copiii la noi ca la butelie", ne-a declarat Carmen Oncescu, lider sindical la şcoala Nr. 118 din Capitală. Cancelaria e în forfotă în fiecare dimineaţă. Cu nervii la pământ, dascălii încep să-şi numere anii de vechime şi puţinii bani din buzunar: "Eu am 15 ani vechime, gradul II şi iau 7 milioane 200 de mii de lei... O colegă de-a mea ia 9 milioane de lei după 26 de ani vechime". Când vine vorba de ministrul Hărdău... izbucnesc cu toţii în râs: "Care Hărdău? Haideţi să fim serioşi... Care ministru? Nu-l văd... E invizibil, inodor, incolor şi insipid - strigă o profesoară. Nu se vede. Nu se aude. Pentru noi nu a făcut nimic, nu se implică absolut deloc. E moale, e foarte slab. În afară de faptul că i-a zis şi el câte ceva lui Tăriceanu, nimic... ". "Guvernanţii nu au nevoie de oameni deştepţi, ci de oameni tâmpiţi, să-mi fie iertată expresia. Dacă numai sub presiune se poate face ceva, probabil că va fi grevă. A fost un an fărâmiţat şi nu ne-am ales cu nimic. Cu toţii ne orientăm, facem o a doua facultate şi plecăm. Dacă am rămas, a fost din pasiune pentru copii, pentru şcoală", spune Luiza Ionescu, institutoare.

"Nu mai avem încredere în liderii de sindicat"
"Nu mai avem încredere în liderii noştri de sindicat. Au cedat foarte mult la presiunile politice. Nu ştiu dacă o altă grevă ar fi susţinută de liderii noştri", spune Mihaela Soare, învăţătoare.
"Se pare că numai prin presiune se obţine ceva. Dar noi, cu tot cu presiune, am obţinut mai puţin decât ceilalţi bugetari, care, după greva noastră, au primit mai mulţi bani. În iarnă, dacă mai stăteam o săptămână, sigur era mai bine. Ne-au aburit şi gata. Odată şi odată ar trebui să tăiem răul de la rădăcină şi să blocăm anul şcolar. Dar, oare, vor putea profesorii să facă aşa ceva? Oamenii nu mai au încredere în Tăriceanu, în Hărdău, în toţi guvernanţii. Bun a fost Marga, chiar dacă l-am înjurat", strigă o profesoară. "Nu avem fonduri, nu avem materiale - spune o învăţătoare. Dacă cerem părinţilor, ne acuză. Ne rugăm de ei să ne sponsorizeze. Totul se face cu milogeală".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite