Judeţ cu judeţ:Primăria Oradea a demarat, ieri, „Campania pentru curăţenie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judeţ cu judeţ:Primăria Oradea a demarat, ieri, „Campania pentru curăţenie“
Judeţ cu judeţ:Primăria Oradea a demarat, ieri, „Campania pentru curăţenie“

Primăria Oradea a demarat, ieri, „Campania pentru curăţenie“, program în care poliţiştii şi agenţii comunitari vor amenda persoanele care aruncă gunoaie pe jos. 400 de bătrâni din judeţul Sălaj nu-şi vor primi integral pensia după ce Casa Judeţeană de Pensii a făcut popriri din cauza restanţelor acumulate de aceştia la plata ratelor bancare sau a impozitelor şi taxelor locale. Direcţia de Sănătate Publică Botoşani di

ALBA. Primul Centru pilot de sprijin al persoanelor cu dizabilităţi din judeţ se va deschide oficial la 12 octombrie. Centrul vizează persoanele cu probleme de auz, de văz şi locomotorii.

ARAD. Un nou sistem informatic va fi implementat în Primăria Arad pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor către locuitorii oraşului. Durata instalării sistemului va fi de doi ani, iar valoarea proiectului este de 5,5 milioane de lei.

ARGEŞ. La Grădina Zoologică din Piteşti au fost aduse, în ultima săptămână, o pereche de lebede negre, o alta de lebede albe şi una de lame. Femela lamă a costat 500 de lei, iar masculul este o donaţie. Lebedele au costat, în total, 450 de lei.

BACĂU. Prima ediţie a Târgului de meşteri populari va avea loc între 2 şi 4 octombrie în piaţeta din faţa Casei de Cultură „Vasile Alecsandri“ din Bacău. Vor participa peste 50 de artişti populari.

BIHOR. Primăria Oradea a demarat, ieri, „Campania pentru curăţenie“. Astfel, cei care sunt prinşi că aruncă gunoaie pe jos vor fi amendaţi de către poliţiştii şi agenţii comunitari cu câte 500 de lei.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Două firme au depus ieri oferte pentru a obţine contractul de reabilitare a clădirii Consiliului Judeţean. Valoarea investiţiei este estimată la un milion de lei, iar câştigătorul va fi anunţat zilele următoare.

BOTOŞANI. Direcţia de Sănătate Publică distribuie, în această săptămână, măşti de protecţie de unică folosinţă pentru elevii răciţi. Pentru limitarea numărului de viroze, aproximativ 12.000 de măşti vor ajunge în şcoli şi grădiniţe.

BRAŞOV. Pensionarii vor avea acces gratuit, de două ori pe lună, la spectacolele Filarmonicii susţinute la Teatrul „Sică Alexandrescu“. Primul concert al stagiunii care se va deschide la 1 octombrie va fi dirijat de maestrul Cristian Oroşanu.

BRĂILA. Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă a anunţat, ieri, că în acest an 16 persoane cu handicap şi-au găsit un loc de muncă, din totalul celor 22 luate în evidenţă.

BUZĂU. Un poliţist din Râmnicu Sărat a făcut uz de armă, duminică seara, pentru a imobiliza un bărbat cu afecţiuni psihice care îl ameninţase cu un cuţit. Bărbatul a fost rănit la picior şi a fost internat la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca.

CARAŞ-SEVERIN. În oraşul Moldova Nouă va fi dat în folosinţă un parc cu piste pentru biciclete, panouri de alpinism şi un patinoar. Parcul se va întinde pe o suprafaţă de două hectare, iar investiţia este de un milion de lei.

CĂLĂRAŞI. Patru şcoli şi două licee din municipiul Călăraşi vor fi dotate cu sisteme de încălzire care utilizează energie solară, eoliană şi geotermală. Valoarea proiectului este de 670.000 de euro.

CLUJ. Opt clujeni au primit câte 10.000 euro în acest an, prin programul „Instalarea Tinerilor Fermieri”. Suma poate fi solicitată şi în cea de-a doua etapă de depunere a proiectelor, care a început săptămâna trecută.

CONSTANŢA. Cei 139 de soldaţi voluntari, printre care se află şi 11 fete, ai Şcolii de Aplicaţie a Forţelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu“ din Mangalia au început, ieri, un nou program de pregătire. Programul va dura trei luni, apoi tinerii vor fi încadraţi în unităţile de marină.

COVASNA. Biblioteca Judeţeană „Bod Peter“ organizează joi întâlnirea „Scriitori români printre secui“. Printre scriitorii invitaţi se numără şi Mircea Dinescu.

DÂMBOVIŢA. Nouă dintre cele 10 spitale din judeţ au rămas fără fonduri, întrucât Ministerul Sănătăţii nu a mai rectificat bugetul, iar Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate nu mai are banii necesari. Spitalul Judeţean de Urgenţe din Târgovişte mai are medicamente pentru aproximativ o lună, iar antibioticele care sunt mai scumpe deja nu mai sunt în stoc.

DOLJ. Joi, între orele 7.00 şi 24.00, în Craiova se va opri, din cauza unor lucrări, apa caldă şi apa rece în cartierele: Lăpuş, Plaiul Vulcăneşti, Făcăi, Brazda lui Novac, George Enescu, Valea Roşie, Sărari, Rovine şi Calea Bucureşti.

GALAŢI. Asociaţia non-guvernamentală „Stejarul pentru tineri“ a decis să facă, timp de 12 luni, curăţenie în Galaţi, în special pe faleza Dunării şi în vestul oraşului. Acţiunea va avea loc în fiecare sâmbătă.

GIURGIU. Poliţiştii de frontieră au reţinut un grup de migranţi din Turcia şi din Iran care au încercat să treacă ilegal Dunărea. Ei erau aşteptaţi în zona Zimnicea de o călăuză bulgară care trecuse frontiera legal la Giurgiu.

GORJ. Peste 600 de bătrâni din Târgu-Jiu vor participa, joi, la Balul Vârstei a III-a, la Restaurantul Parc, de la ora 17.00. Acţiunea este organizată cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice.

HARGHITA. Nicolae Niga, directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice,  a anunţat ieri că au obţinut profit doar 3.630 de firme din cele 9.180 care şi-au depus bilanţul pe primul semestru. În 2008, numărul acestora a fost de 5.633.

HUNEDOARA. Lipsa unui raport de expertiză a amânat din nou deznodământul unui proces în care basarabeanul Serghei Gorbunov este judecat pentru un jaf comis în anul 2003, la Deva. Bărbatul a fost cercetat şi pentru jaful, din ianuarie, de la o casă de amanet din Braşov, când au murit două persoane.

IALOMIŢA. Spitalele din localităţile Feteşti, Urziceni şi Ţăndărei au acumulat datorii către furnizori în valoare totală de peste un milion de lei, potrivit ultimei raportări făcute de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

IAŞI. Locuitorii din Iaşi au rămas de ieri fără apă caldă. Romgaz a oprit furnizarea gazului către CET Iaşi, din cauza datoriilor pe care societatea le are de achitat, în valoare de peste 30 de milioane de lei.

ILFOV. Iulian Petrică (18 ani), din Chitila, a accidentat grav ieri trei persoane în Domneşti. Tânărul nu are permis de conducere.

MARAMUREŞ. Primăria oraşului Seini a deschis ieri primul Centru de Afaceri Româno-Ucrainean din Transilvania, în cooperare cu localitatea Kalus din regiunea Ivano-Frankovsk, Ucraina.

MEHEDINŢI. La Penitenciarul din Severin au fost aduse ieri calculatoare şi imprimante în valoare de 14.000 lei. Aparatura va fi folosită în cadrul unor cursuri de educaţie pentru prevenirea tuberculozei în rândul deţinuţilor.

MUREŞ. Cei zece angajaţi ai Primăriei din Cozma nu şi-au primit salariile de trei luni, iar clădirea instituţiei riscă să fie scoasă la licitaţie pentru plata datoriilor de peste 300.000 de lei acumulate la furnizori.

NEAMŢ. În tot judeţul este disponibil un singur post de notar public. Postul vacant din comuna Pipirig va fi scos la concurs de Uniunea Naţională a Notarilor din România, testarea fiind programată în perioada 27-29 octombrie.

OLT. Un program de depistare a cancerului de col uterin va demara în judeţ la 1 octombrie. Femeile cu vârste între 25 şi 64 de ani vor beneficia gratuit de un test Papanicolau.

PRAHOVA. O comisie mixtă a Consiliului Judeţean şi a Direcţiei Generale de Protecţie a Copilului a început, ieri, procedurile de preluare a construcţiilor şi a terenului de 25 de hectare al Unităţii Militare Şoimari. Aici va fi construit un cămin de bătrâni.

SATU-MARE. Trei femei din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 20 şi 32 de ani, care nu aveau vize Schengen au fost prinse de poliţiştii de frontieră când încercau să iasă din ţară la Petea, ascunse printre scândurile din remorca unui TIR.

SĂLAJ. 400 de bătrâni din judeţ nu-şi vor primi integral pensia după ce Casa Judeţeană de Pensii a făcut popriri din cauza restanţelor acumulate de aceştia la plata ratelor bancare sau a impozitelor şi taxelor locale.

SIBIU. Membrii cotizanţi la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor vor beneficia, de la 1 octombrie, de o reţea de aprovizionare cu alimente la preţuri de producător.

SUCEAVA. Compania low-cost Blue Air va relua de la 1 octombrie cursele de pe Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare” din Suceava. Pe lângă destinaţiile Viena şi Veneţia, va fi introdusă şi cursa pe ruta Suceava – Roma (Fiumicino), în zilele de marţi şi sâmbătă. Costul unui bilet începe de la 52 de euro, cu taxe incluse.

TIMIŞ. Un tânăr, în vârstă de 32 de ani, din Timişoara, a fost rănit după ce a încercat să treacă în viteză cu motocicleta printre maşini, dar a pierdut controlul şi a intrat într-unul dintre autoturisme, după care a fost aruncat în altul. Accidentul a avut loc în centrul oraşului.

TELEORMAN. Trei persoane cu vârste cuprinse între 19 şi 30 de ani, aflate la braconaj cu un autoturism pe un fond de vânătoare din apropierea comunei Cervenia, au fost reţinute de poliţişti. Aceştia au fost nevoiţi să folosească armele din dotare pentru prinderea braconierilor.

TULCEA. Un bărbat în vârstă de 51 de ani din localitatea Sarighiol de Deal a împuşcat, duminică seară, cu o armă de vânătoare, două persoane, printre care un băiat de 15 ani. Bărbatul a vrut astfel să-şi răzbune fiul, cu care se certaseră cei doi. Victimele sunt la spital, iar cel care a tras a fost reţinut pentru 24 de ore.

VASLUI. Locuitorii din Vaslui şi Huşi riscă să nu primească în această iarnă căldură. Furnizorul Gaz Est a somat conducerile Termica şi Goscomloc Huşi să-şi achite datoriile, de câteva zeci de milioane de lei.

VÂLCEA. Înscrierile la cursurile Şcolii Populare de Arte şi Meserii din Râmnicu Vâlcea încep astăzi. Copiii pot studia aici pictură, sculptură, muzică şi dans.

VRANCEA. Profesorii din judeţ se pot înscrie, până la 15 octombrie, la cursurile de perfecţionare organizate de Casa Corpului Didactic. Cursurile costă între 3,5 şi 4 lei pe oră, în funcţie de tip, şi au cel puţin 20 de locuri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite