Căldură mare cu viroze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Încălzirea bruscă a vremii stresează organismu
Încălzirea bruscă a vremii stresează organismu

Vremea deosebit de caldă din ultimele zile nu este o situaţie excepţională, astfel de salturi fiind înregistrate şi în trecut. Medicii avertizează însă că, în aceste condiţii, oamenii sunt vulnerabili la viroze şi afecţiuni digestive.

Astăzi, maxima va fi de 24 de grade Celsius, adică mai mare cu 13 grade faţă de media pentru mijlocul lunii martie, de 11 grade. Explicaţia? O combinaţie între presiunea ridicată, umezeala scăzută, radiaţia solară şi pătrunderea unei mase de aer mai cald, de origine oceanică, ne-a explicat meteorologul Dumitru Baltă.
„Totuşi, maximele înregistrate zilele acestea se potrivesc mai degrabă pentru sfârşitul lunii aprilie, lună care va avea şi ea salturi de temperatură. Până se stabilizează masa de aer cald, vor fi creşteri şi descreşteri ale temperaturii", a spus Dumitru Baltă.

Ne putem îmbolnăvi

Încălzirea bruscă a vremii stresează organismul, a cărui rezistenţă a fost uşor afectată în sezonul rece. De aceea, precizează medicul Julieta Cristescu, se recomandă o alimentaţie bogată în proteine, vitamine, un consum ridicat de legume şi fructe şi mai puţine grăsimi. Un ajutor este şi mişcarea în aer liber, de preferat dimineaţa.

Pericolele vin însă din altă parte, a adăugat specialistul: „Trezirea la viaţă a tuturor microorganismelor se face rapid, astfel că acum ne pândesc virozele, enterocolitele şi alte manifestări digestive din cauza murdăriei. Pot apărea şi dureri reumatice."

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite