CSM susţine că nu i s-a cerut avizul pentru proiectul Legii pensiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CSM susţine că nu i s-a cerut avizul pentru proiectul Legii pensiilor
CSM susţine că nu i s-a cerut avizul pentru proiectul Legii pensiilor

Oficiali din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii au afirmat că CSM nu i s-a cerut să avizeze proiectul Legii pensiilor, pentru care Guvernul îşi va asuma răspunderea, deşi noua lege ar reevalua şi vârstele standard de pensionare pentru persoanele care vor fi integrate în sistemul de pensii din magistratură.

Potrivit Legii 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, ”Plenul Consiliului Superior al Magistraturii avizează proiectele de acte normative ce privesc activitatea autorităţii judecătoreşti”, relatează NewsIn.

La finalul şedinţei de Guvern de astăzi în care s-a aprobat Legea pensiilor şi s-a decis asumarea răspunderii în Parlament, ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a declarat că, în prezent, 5,7 milioane de pensionari sunt susţinuţi de 4,9 milioane de salariaţi.

Premierul Emil Boc a declarat astăzi că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe legea sistemului unitar de pensii.  Boc a afirmat, marţi, că vârsta de pensionare pentru personalul din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale va creşte începând cu 2010.

Potrivit premierului, va avea loc o reevaluare a vârstelor standard de pensionare pentru persoanele care vor fi integrate în sistemul unitar de pensii din magistratură, diplomaţie, personal auxiliar din instanţele de judecată, funcţionari publici parlamentari.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite