Bursele ERASMUS se pot lua de două ori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii români care vor să înveţe într-o ţară europeană pot aplica pentru una dintre bursele Erasmus, mai mari din acest an cu aproape 200 de euro. Pentru a pleca cu o bursă ERASMUS,

Studenţii români care vor să înveţe într-o ţară europeană pot aplica pentru una dintre bursele Erasmus, mai mari din acest an cu aproape 200 de euro.

Pentru a pleca cu o bursă ERASMUS, primul pas este să cauţi pagina de internet a facultăţii unde vei studia. Apoi îţi vei căuta un profesor care să te îndrume pentru stagiul de practică.
Curriculumul şi scrisoarea de intenţie în care să explicaţi de ce vrei să pleci sunt foarte importante pentru obţinerea bursei.

Examen pentru limba străină

Ultimul pas pe care trebuie să-l facă viitorul student Erasmus e participarea la examenul pentru limba străină în care va studia.

Studentul trebuie să-şi asigure singur cazarea şi asigurarea medicală. Dacă vor să se întoarcă înainte de termenul stabilit prin contractul încheiat cu universitatea la care vor învăţa studenţii vor trebui să returneze suma primită.

După întoarcerea în ţară, cursanţii trebuie să prezinte un formular de la universitatea unde au studiat, originalul documentului în care se va preciza perioada efectuată. De asemenea, studenţii mai trebuie să aducă copie de pe foaia matricolă unde au studiat, copie de pe paşaport şi biletele de transport în original şi documentul de transport în original.

Bursa nu va depăşi 500 de euro

Începând din anul universitar 2007, tinerii pot opta şi pentru un stagiu de practică profesională la o instituţie care se ocupă cu domeniul în care ei studiază, pentru care vor primi mai mulţi bani.

"Ei vor primi încă o bursă, chiar un pic mai mare decât cea primită pentru urmarea cursurilor", a spus Monica Calotă, coordonatorul Departamentului Erasmus. În total, bursa Erasmus nu va depăşi 500 de euro, iar cea de practică profesională va fi în jurul aceleiaşi sume.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite