Burse şi stagii de studii în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roma şi VeneţiaCentrul Naţional pentru Burse de Studii în Străinătate lansează concursul naţional pentru atribuirea burselor de cercetare-formare postuniversitară şi postdoctorală "Vasile

Roma şi Veneţia
Centrul Naţional pentru Burse de Studii în Străinătate lansează concursul naţional pentru atribuirea burselor de cercetare-formare postuniversitară şi postdoctorală "Vasile Pârvan", la Accademia di Romania din Roma, şi "Nicolae Iorga", la Istituto Romeno di Cultura e Ricerca Umanistica din Veneţia, în anul universitar 2006-2007. Bursele "Vasile Pârvan" sunt în număr de 14, iar bursele "Nicolae Iorga" sunt 6. Ele se acordă pentru următoarele domenii: istorie şi ştiinţe sociale, arheologie, arhivistică, biblioteconomie - 5 burse, filologie clasică şi modernă - 3 burse, istoria artei şi arhitectură - 3 burse, arte - 4 burse, ştiinţe economice şi ştiinţe exacte - 2 burse. Bursele se acordă pentru doi ani consecutivi, durata stagiului anual fiind de zece luni. Termenul-limită de depunere a dosarelor de candidatură - 15 mai 2006. Mai multe informaţii, pe www.roburse.ro.

Bangkok
Universitatea Chulalongkorn din Bangkok, Thailanda, organizează contra cost programul MAIDS - The Master of Arts in International Development Studies. Programul se derulează pe durata unui an, octombrie 2006 - septembrie 2007, pentru fiecare semestru fiind necesară obţinerea a 36 de credite (patru cursuri obligatorii, 4 cursuri la alegere şi susţinerea unei teze privind dezvoltarea internaţională). Cursurile se vor ţine în limba engleză. Pentru studenţii străini, costurile programului se ridică la 11.330 USD, la care se adaugă aproximativ 6.000 de dolari pentru cazare, masă şi rechizite. Mai multe informaţii privind programul MAIDS şi condiţiile de participare, pe site-ul www.ids.polsci.chula.ac.th. Termenul-limită de înscriere este 30 iunie 2006.

Maastricht
Ministerul olandez al Afacerilor Externe oferă 40 de burse pentru anul universitar 2006-2007, burse care acoperă toate cheltuielile de participare la unul dintre cele trei programe de Masterat în Studii Europene (European Studies, European Public Affairs, Analysing Europe) şi la programul de Masterat în Sănătate Publică, toate organizate de Universitatea Maastricht din Olanda. Bursele nu sunt adresate însă numai studenţilor din România, putând aplica la ele şi studenţi din Bielorusia, Croaţia, Cipru, Estonia, Federaţia Rusă, Iordania, Letonia, Lituania, Malta, Maroc, Polonia, Cehia, Serbia şi Muntenegru, Slovacia, Slovenia, Turcia, Ucraina şi Ungaria. Termenul-limită de depunere a dosarelor de candidatură este 15 iunie 2006. Mai multe informaţii despre Masteratele în Studii Europene, la adresa: www.fdcw.unimaas.nl/mtec/, iar despre cel în Sănătate Publică, la www.fdgw.unimaas.nl/mtec.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite