Burse prin programul „Inventează-ţi viitorul!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaţia „Dinu Patriciu“ oferă 500 de burse lunare pentru studenţii cu performanţe universitare deosebite şi cu o situaţie materială modestă. În funcţie de rezultate, bursa poate fi prelungită mai mulţi ani.Valoarea unei burse este de 300 de lei şi se acordă pe tot parcursul anului universitar. Media minimă a studenţilor trebuie să fie 9,00.

Organizaţia şi-a propus să ajute studenţii cu rezultate extraordinare la învăţătură, dar care au o situaţie materială modestă. Astfel, Fundaţia a conceput mai multe programe ce se adresează elevilor şi studenţilor.

Unul dintre programele fundaţiei este intitulat “Inventează-ţi viitorul!” Prin acest program se acordă studenţilor, pe durata întregului an universitar, 500 de burse în valoare de 300 de  lei pe lună. În măsura în care bursierii îşi menţin sau îmbunătăţesc rezultatele academice, există posibilitatea prelungirii bursei şi pentru anii de studiu următori.

Condiţii de înscriere

Solicitanţii burselor trebuie să fie cetăţeni români, înmatriculaţi în anul universitar curent, la cursuri de zi. “Candidaţii trebuie să aibe rezultate şcolare bune, adică o medie a ultimilor doi ani de studiu cel puţin egală cu 9.00, iar media semestrială la purtare să fie 10.

O altă condiţie este să aibe o situaţie socială modestă, respectiv să provină din familii cu o medie a venitului lunar pe membru de familie, în ultimele trei luni, inferioară pragului de 400 de lei pe lună”, declară Tincuţa Baltag, director general Fundaţia “Dinu Patriciu”. Pentru anul universitar 2008-2009, fundaţia a acordat 588 de burse pentru studenţi. Numărul burselor disponibile pentru anul universitar următor va fi stabilit în funcţie de numărul de bursieri care nu pot sau nu reuşesc să-şi prelungească bursa şi în anul următor. În funcţie de calitatea dosarelor primite,  Fundaţia “Dinu Patriciu” ar putea suplimenta numărul de burse. Cei interesaţi îşi pot depune candidatura în perioada 15 septembrie -15 martie a fiecărui an.

“Paşii pe care trebuie să-i urmeze sunt foarte simpli: să completeze fişa de înscriere pe site-ul fundaţiei www.fundatiadinupatriciu.ro şi să trimită dosarul de candidatură, dosar care trebuie să conţină documentele care justifică datele prezente în fişă ”, spune Tincuţa Baltag. Candidaţii au obligaţia de a trimite dosarul în termen de 15 zile calendaristice de la completarea fişei de înscriere on-line, dar nu mai târziu de 15 martie.

Elevii în an terminal, clasele a XII-a sau a XIII-a, îşi pot depune candidatura, dar au obligaţia de a trimite fundaţiei până la 15 septembrie dovada acceptării lor la studii de către o instituţie universitară din România. Dosarele de solicitare trebuie transmise prin poştă la adresa: Bdul Mircea Eliade nr.2, 012013, sector 1 Bucureşti. 

Gala Premiilor în Educaţie

Un alt program al Fundaţiei este competiţia naţională “Gala Premiilor în Educaţie”. Proiectul a fost lansat cu scopul de a identifica, promova şi premia bunele practici în domeniul Educaţiei. „Îi încurajăm pe toţi cei care ştiu o persoană, o instituţie de învăţământ, un ONG sau un proiect în domeniul Educaţiei, care merită premiat să facă nominalizările pe website-ul concursului www.premiileineducatie.ro”, spune Tincuţa Baltag, director general al Fundaţiei “Dinu Patriciu”.

Printre multe alte secţiuni se găseşte şi “studentul anului”. „Prin acest program căutăm să premiem acel student care se implică în viaţa universităţii şi a comunităţii. Îi căutăm pe cei care fac muncă voluntară, pe cei care organizează campanii de ajutorare”, explică Tincuţa Baltag. Studentul care va câştiga competiţia va primi 5.000 de euro, premiul doi este de 2.000 de euro, iar premiul trei, 1.000 de euro. Perioada pentru înscriere pentru toate categoriile este 15 iunie 2009 – 27 septembrie 2009, urmând ca, după această perioadă, juriul să analizeze şi să decidă câştigătorii acestei competiţii.

Ce trebuie să conţină dosarul

Fişa de înscriere completată online, imprimată şi apoi semnată, o copie a cărţii de identitate a candidatului.

Adeverinţă de la facultate din care să reiasă anul de studiu al candidatului.

Adeverinţă de la facultate (sau copie după foaia matricolă) din care să reiasă mediile pe ultimii doi ani de studiu încheiaţi.

Documente care să probeze venitul părinţilor în ultimele trei luni.

Copie după cărţile de identitate ale tuturor membrilor familiei.

Eseu care să detalieze planurile candidatului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite