Bunurile confiscate Zoei Ceauşescu se întorc la soţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În martie 1990, trei procurori au descins în locuinţa Zoei Ceauşescu şi a soţului ei, Mircea Oprean. Au confiscat tot ce au găsit. După 22 de ani, Mircea Oprean a câştigat în instanţă dreptul de a-şi recupera lucrurile şi va executa silit Ministerul Public.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie trebuie să îi înapoieze lui Mircea Oprean toate bunurile care i-au aparţinut, dar şi ale soţiei sale, Zoe Ceauşescu, între care mai multe obiecte valoroase, ca blănuri, obiecte de artă şi alte lucruri despre care Oprea spune că „au valoare sentimentală".

Blănuri, şosete, pantofi, batiste

Printre bunurile confiscate în martie 1989 se numără o blană de leopard, cojoace bărbăteşti, scurte de blană, costume de haine, 60 de tricouri de diferite culori, 8 perechi de pantofi de piele, 6 genţi de damă de piele, 15 perechi de pantofi bărbăteşti, 10 cutii cu ciorapi bărbăteşti, 4 cutii cu batiste şi 20 de pulovere bărbăteşti. Cel mai scump produs confiscat de la copiii dictatorului este un cojoc de damă, cu guler cu terminaţii de blană de nurcă şi garnitură la mâneci tot din blană de nurcă, de culoare bej şi care era purtat. El a  aparţinut Zoiei Ceauşescu, iar preţul pentru vânzare a fost de 17.000 de lei.

Geanta Gucci a Zoei Ceauşescu, de culoare roşie, din piele de crocodil şi cu căptuşeală din piele de antilopă, a fost evaluată la 1.700 de lei. O scurtă din blană de miel cu căptuşeală albă, care a aparţinut lui Oprean, a fost evaluată la 6.000 de lei. Instanţa a refuzat însă restituirea sumei de 1,5 milioane de lei, confisată din casa lui Zoe Ceauşescu, tot în 1990 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite