Bugetarii anunţă grevă generală în luna mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Hossu, preşedinte al Federaţiei Sindicale Cartel Alfa
Bogdan Hossu, preşedinte al Federaţiei Sindicale Cartel Alfa

Reprezentanţii sindicaliştilor din "Cartel Alfa" au anunţat că între 1 şi 15 martie au în plan pichetarea prefecturior în semn de protest. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de disponibilizările anunţate şi de diminuarea veniturilor salariale. Următoarea etapă anunţată este organizarea unui miting în Capitală, între 15 şi 30 aprilie, iar în luna mai bugetarii ameninţă cu grevă generală.

La jumătatea lunii aprilie va avea loc o evaluare a acţiunilor efectuate, urmând ca, între 15 şi 30 aprilie, să fie organizată o grevă de avertisment la nivel naţional, în toate sectoarele bugetare, urmată de greva generală, în luna mai.

Între 20 februarie şi 15 martie, liderii sindicali se vor întâlni cu parlamentarii, pentru a discuta promovarea revendicărilor atât la nivel judeţean, cât şi la nivel de comisii parlamentare.

Potrivit peşedintelui "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, că a fost stabilit un plan comun de revendicări , dar şi de proteste, până în luna mai, bugetarii afiliaţi la confederaţia sindicală fiind nemulţumiţi de actele normative date de Guvern în ultima perioadă referitoare la disponibilizări şi reducerea veniturilor salariale.

Liderul de sindicat a explicat că sindicaliştii sunt în continuare dispuşi la dialog cu reprezentanţii Guvernului, pentru a încerca să rezolve împreună revendicările bugetarilor. El a subliniat că dacă nu vor fi găsite soluţii la revendicări, în luna mai, 400.000 de angajaţi din sistemul bugetar vor bloca activitatea în foarte multe domenii.

Lista revendicărilor


Sindicaliştii cer eliminarea restricţiilor legate de libertatea de negociere colectivă prevăzută de Convenţia 98 a Organizaţiei Internaţionale a Muncii.

Reaşezarea grilelor de salarizare în conformitate cu principiile Legii 330/2009, anularea articolelor incluse în Ordonanţa 114/2009 privind reducerea numărului de personal şi a eliminării tichetelor de masă, cadou şi vacanţă sunt alte revendicări ale sindicaliştilor "Cartel Alfa".

Sindicaliştii mai cer plata orelor suplimentare efectuate care nu se pot recupera cu timp liber corespunzător, cât şi a orelor lucrate în cadrul timpului normal de lucru din zilele libere şi sărbători legale.

Reprezentanţii angajaţilor de la stat cer guvernanţilor crearea prin reglementări clare a formelor de stimulare din venituri proprii a personalului, stabilirea regulamentelor de sporuri de comun acord cu partenerii sociali, precum şi reacordarea sporului de doctorat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite