Bugetarii nu vor să-şi ia concediu fără plată şi se gândesc la proteste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii de la stat nici nu se gândesc să semneze actele de concediu fără plată, ba chiar iau în calcul declanşarea unor noi proteste, potrivit reprezentanţilor federaţiei sindicale Alianţa Bugetarilor.

"Refuzăm punerea în aplicare a articolului prin care bugetarii sunt obligaţi la zile de concediu fără plată şi refuzăm semnarea actelor individuale de concediu. Dacă angajatorul va decide unilateral încheierea contractelor de concediu va trebui să îşi asume singur răspunderea pentru asta. În plus, ne rezervăm dreptul de a organiza diferite forme de protest, cum ar fi anularea programului cu publicul pentru funcţionarii publici şi organizarea unui mare miting de protest în Capitală", a anunţat Anton Hadăr preşedintele Asociaţiei Alma Mater şi membru al Comitetului Executiv al Alianţei Bugetarilor.

Citiţi şi:


Bugetarii vor stabili în zilele următoare dacă şi când vor organiza mitingul.

Sindicaliştii de  la Alianţa Bugetarilor anunţa, la sfârşitul lunii octombrie, suspendarea acţiunilor de protest care urmau să se desfăşoare începând cu 16 noiembrie. Şindicaliştii deciseseră să protesteze doar prin neimplicarea salariaţilor din sectorul bugetar la organizarea alegerilor prezidenţiale.

Cele mai ample proteste ale bugetarilor au fost organizate pe 5 şi 7 octombrie, când s-a făcut grevă şi a fost organizat un miting de protest. Cu aceste proteste s-a solidarizat şi Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN).

De altfel, toate federaţiile din educaţie au decis organizarea unor referendumuri în teritoriu, pentru a decide dacă vor declanşa greva generală pe termen nelimitat, începând din 16 noiembrie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite