Bugetarii pică pe capete, în timp ce la privat angajările cresc anemic. Vezi câţi salariaţi sunt CONCEDIAŢI pe secundă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Economia României pare să-şi revină treptat, cel puţin în anumite zone ale ei. În schimb, în alte zone, lucrurile se înrăutăţesc. Un astfel de domeniu bivalent pare să fie piaţa muncii, unde numărul angajaţilor creşte încet, dar sigur, în mediul privat, dar scade în sistemul public.

Un fenomen a devenit extrem de clar în ultimele luni: românii acceptă mult mai uşor şi mai rapid un serviciu, chiar dacă salariile sunt mai scăzute, mai mici faţă de acum trei - patru ani.

Astfel, de câteva luni bune, trendul s-a inversat pe piaţa privată a muncii. Odată cu declanşarea crizei, numărul salariaţilor a început să scadă treptat, dar această tendinţă s-a inversat începând cu primele luni ale anului trecut.

Econtext vă arată cum a evoluat numărul salariaţilor din România de la începutul crizei şi până în prezent. În toate trimestrele care s-au scurs de la începutul crizei şi până acum (mai precis, începând cu primele luni din 2009 şi până în mai 2012, acestea fiind cele mai recente date).

Datele au fost obţinute de la Banca Naţională a României (BNR). În plus, vă arătăm şi defalcat cum a evoluat numărul angajaţilor de la stat şi din sectorul privat.

Vezi câţi angajaţi sunt concediaţi în fiecare secundă în România

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite