Weekend muzical la Palatul Ştirbey

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de persoane au participat  anul trecut la prima ediţie  a festivalului
Sute de persoane au participat anul trecut la prima ediţie a festivalului

Festivalul Summer Well se va desfăşura sâmbătă şi duminică pe cunoscutul domeniu din apropierea Capitalei. Alte concerte vor avea loc la Constanţa şi la Timişoara.

În plin sezon estival, când cu toţii ne gândim doar la vacanţă, alternativa unui weekend plin de distracţie petrecut în mijlocul naturii alături de prieteni este la doi paşi de Capitală. Weekendul acesta vacanţa vine la noi printr-un festival de două zile, într-un decor de poveste.

Festivalul Summer Well, aflat la a doua ediţie, îşi propune să devină un spaţiu în care cei care împărtăşesc aceleaşi pasiuni să se întâlnească de-a lungul a două zile de concerte, filme, expoziţii şi happening-uri. Organizatorii ne promit două zile de distracţie non-stop, într-una dintre cele mai spectaculoase amplasamente pentru un festival în aer liber, din apropierea Bucureştiului: domeniul Ştirbey din Buftea.

15 ore de muzică de bună calitate

Domeniul Ştirbey este un parc de peste 25 de hectare, construit şi amenajat timp de două secole de două dintre cele mai înstărite familii ale Bucureştilor de altădată: familiile  Ştirbey şi Bibescu. Complexul a fost modernizat şi dotat în ultimii ani de noul său proprietar, Bucharest Arena. Somptuosul Palat Ştirbey, peluzele generoase şi îngrijite "la milimetru", lacul interior sau ieşirea către lacul Buftea sunt câteva dintre motivele pentru care cei care vor să fugă pentru un weekend de vacarmul din oraş şi să ia parte la  festival.

În cele două zile de concert, zece formaţii pop şi indie-rock vor oferi publicului 15 ore de muzică live de cea mai bună calitate. Sâmbătă, 11 august, în prima zi a festivalului, de la ora 17.00, vor urca pe scenă britanicii de la Hurts, prezenţi pentru a doua oară în România, precedaţi de Partick Wolf, The Asteroids Galaxy Tour, Wolfgang şi Citizens. Hurts a fost votată trupa „Sunetul anului 2010", realizat de către site-ul canalului de televiziune BBC.

Duminică, 12 august, în cea de-a doua zi de festival, vor evolua legendara trupă britanică The Stone Roses şi rockerii de la The Vaccines. Spectacolele încep la ora 17.00. The Stone Roses este o trupă infiinţată în 1983 şi de atunci au înnebunit milioane de fani de pe toate continentele cu acordurile lor de brit-pop. După problemele pe care le-au avut cu alcoolul şi drogurile de la finalul anilor 2000, trupa s-a reunit în 2011. Seara promite să devină cu adevărat incendiară odată cu apariţia celor de la  Glassvegas, The Big Pink şi Zulu Winter. Trupa Glassvegas a câştigat un disc de platină în 2009 şi a fost comparată de presa muzicală din Marea Britanie cu legenda indie Arctic Monkeys. 

Epicentrul festivalului va fi Peluza Centrală unde va fi amenajată scena principală. Pe lângă cele 15 ore de muzică live de cea mai bună calitate, cei prezenţi la eveniment se pot bucura în jurul lacului interior de terase şi zone de relaxare, iar pe malul lacului Buftea vor găsi din nou prietenoasa cafenea, Sunset Café. Zona "food court" se va extinde (la fel şi oferta culinară) şi noi zone de activităţi vor fi dezvoltate în sala Regina Maria şi în Palatul Ştirbey. Partenerii festivalului au pregătit programe care să umple ziua şi care să adauge un plus de distracţie pentru cei care îşi doresc mai mult decât muzică live.

Linie specială RATB

Pentru ediţia din acest an a Festivalului Summer Well, organizatorii au înfiinţat o linie specială RATB, care va face legătura între Bucureşti şi domeniul Ştirbey. Autobuzele vor pleca din staţia Muzeul Ţăranului Român (în spatele Muzeului Antipa din Piaţa Victoriei) şi vor circula fără oprire până la destinaţie. Durata unei călătorii este de aproximativ 30 de minute.

Primul autobuz va pleca la ora 14.15 (porţile festivalului  se deschid la 15.00). Linia specială va funcţiona şi după terminarea concertelor, după miezul nopţii. Preţul unui bilet este de opt lei şi include transportul din Bucureşti către Buftea şi înapoi. Pentru bilete vor funcţiona două puncte de vânzare, câte unul în fiecare capăt al traseului.

Accesul la Festivalul Summer Well se face doar în baza unui abonament de 129 de lei, valabil pentru ambele zile. Un astfel de abonament permite accesul la toate evenimentele din cadrul festivalului şi se pot cumpăra de la orice Orange Shop sau online de pe site-urile easytickets.ro, eventim.ro,
seetickets.com.

Evenimente care vor avea loc în alte oraşe

Iaşi. Parohia Toma Cozma organizează duminică, 12 august, o călătorie pe biciclete care va începe din curtea bisericii, la ora 14.00, şi se termină la Mănăstirea Vlădiceni. Bicicletele vor fi puse gratuit la dispoziţia tinerilor care vor dori să participe. În timpul itinerariului se vor face popasuri în jurul Iaşiului. Rezervări se pot face la numerele de telefon 0741.706.602 şi 0761.621.994.

Timiş. Sâmbătă şi duminică, respectiv pe 11 şi 12 august va avea loc în Piaţa Unirii cea de-a cincea ediţie a Festivalului Blues pentru Timişoara. Vor cânta Bega Blues Band, Vali Răcilă, Foxy Lady Trio & Alex Man, Mircea Bunea Trio. Accesul este liber. În satul Covaci are loc, duminică, festivalul de muzică populară „Am o fată ca o zână". Printre invitaţi se numără Florica Faur şi Constanţa Simu Drăguţ. 

Constanţa. Timp de două zile, pe plaja de la Hanul Piraţilor din Năvodari se vor auzi ritmuri de rock şi hip-hop. Vineri, 10 august, pe scenă vor urca byron, raku, C.T.C., Guess Who, Viţa de Vie şi Vama. Sâmbătă, 11 august, vor concerta The MOOoD, Nişte Băieţi, Şuie Paparude, Paraziţii şi IRIS. Vineri, 10 august, de la ora 11.00 va începe în Mamaia (La Piazzetta) a patra ediţie a Arenei Bucătarilor.

Cluj. Până pe 12 august, în fiecare seară, de la ora 21.30, Asociaţia Culturală Metropolis îi invită pe clujeni la film, la proiecţii în aer liber în Piaţa Unirii. Vineri, 10 august, rulează filmul britanic „Perfect Sense", în regia lui David Mackenzie. Din distribuţie face parte Ewan McGregor . Sâmbătă, 11 august, va fi proiectată pelicula braziliană „În inima Amazonului", în regia lui Cao Hamburger.

Sfântu Gheorghe. În Deltă, continuă festivalul internaţional de film „Anonimul", aflat la cea de-a IX-a ediţie. Vineri, 10 august, ora 21.45, este programat filmul grecesc „Alpii", în regia lui Yorgos Lanthimos. Sâmbătă, 11 august, la ora 12.10, va fi proiectată pelicula regizată de Radu Gabrea, „Trei zile până la Crăciun". Filmul urmăreşte ultimele zile din viaţa cuplului Ceauşescu.  Intrarea este liberă. ;

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite