VIDEO Şi-au executat partenerul de afaceri în pădure

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dâmboviţa Dorin Sava şi Bogdan Racheleanu au fost arestaţi ieri pentru că l-ar fi bătut, călcat cu maşina şi incendiat pe Adrian Diaconescu.  Criminalii l-au eliminat definitiv pe asociatul lor, întrucât acesta voia să demaşte întreaga activitate infracţională a grupului, care „ţepuia“ firme cu file cec fără acoperire.

După şapte luni, poliţiştii dâmboviţeni de la Investigaţii Criminale au reuşit să dezlege misterul bărbatului ucis pe un câmp din Dâmboviţa şi apoi incendiat în Pădurea Comana, judeţul Giurgiu. Căile anchetei s-au deschis odată cu agitaţia unei femei din Teiş, comuna Şotânga, judeţul Dâmboviţa, care i-a anunţat pe oamenii legii că iubitul ei, de fel din Bucureşti, este de negăsit.

Mai citeşte şi:

CRIMĂ ORIBILĂ! VIDEO! Un bărbat de 59 de ani a fost călcat cu maşina şi apoi incendiat, de doi parteneri de afaceri, într-o pădure din Giurgiu

Ucis pe drum spre copii

Ca într-un joc puzzle, poliţiştii şi procurorul criminalist au pus piesă cu piesă şi au refăcut tragica poveste. Victima, Adrian Diaconescu (52), împreună cu doi amici mai tineri - Dorin Sava şi Ştefăniţă Bogdan Racheleanu, tot din Capitală - a pus bazele unui grup infracţional, care se ocupa cu „ţepuitul" firmelor. Pentru a nu fi bănuiţi de afaceri necurate, cumpărau societăţi comerciale cu cazier curat, după care achiziţionau diferite mărfuri, emiţând file cec fără acoperire.

Mihai Tudose, prim-procurorul Parchetului Dâmboviţa, spune că Adrian Diaconescu începuse să primească telefoane de ameninţare de la clienţii păgubiţi. De teamă sau având mustrări de conştiinţă, în luna august a anului trecut, Diaconescu şi-a anunţat colegii că vrea să se retragă din afacere. Mai mult, el voia să mărturisească poliţiştilor întreaga escrocherie.

Cei doi parteneri au „luat foc" atunci când au auzit ce are de gând să facă Adrian Diaconescu. A fost momentul când au pus la cale planul de eliminare definitivă a asociatului lor. „În ziua de 16 august 2010, sub pretextul că-l vor conduce pe Diaconescu să-şi vadă copiii, l-au luat cu autoturismul lui Racheleanu şi au plecat din Bucureşti pe Autostrada A1, în direcţia Piteşti. Undeva, pe la kilometrul 30, au ieşit de pe autostradă pe un drum lăturalnic şi au oprit în mijlocul câmpului", povesteşte prim-procurorul Tudose.

Au vrut să îi taie degetele

În pustietate, Sava şi Racheleanu s-au năpustit asupra lui Diaconescu. L-au strâns de gât cu un lanţ şi l-au lovit în cap cu un cârlig de remorcare. Au urmat o serie de lovituri, până când victima nu a mai dat semne de viaţă. Ca să fie siguri că Adrian Diaconescu a murit, au trecut cu maşina de două ori peste trupul inert al bărbatului. Au abandonat victima în câmp şi s-au întors în Bucureşti pentru a spăla maşina. „De la un supermarket au cumpărat saci de plastic, foarfeci, un satâr şi o sticlă de cinci litri cu apă minerală", completează procurorul Mihai Tudose.

În prima fază, intenţia criminalilor a fost aceea de a nu lăsa nicio urmă, nicio pistă pentru identificarea victimei, ca să fie siguri că anchetatorii nu vor putea face legătura cu ei. Cu satârul voiau să decapiteze cadavrul, iar cu foarfecile să-i taie degetele, pentru a nu i se putea ridica amprentele.

Unul dintre criminali a vrut să se facă preot

Şi-au schimbat planul înainte de a părăsi Bucureştiul. Au oprit la o benzinărie şi au înlocuit apa minerală cu benzină. Au mers apoi la locul faptei, au urcat victima în maşină şi au pornit spre Giurgiu. Ajunşi în zona Pădurii Comana, au scos cadavrul din portbagaj, s-au afundat în codru şi apoi au incendiat trupul lui Adrian Diaconescu, după care au plecat către Bucureşti.

Bogdan Racheleanu, prezentat în faţa procurorilor

image

La poarta Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, rudele lui Racheleanu spuneau ieri că tânărul intenţionase în trecut să devină preot. Ba chiar a stat doi ani la Mănăstirea Cernica. Până în momentul de faţă, acesta nu şi-a recunoscut fapta.Le-a declarat anchetatorilor că doar a împrumutat maşina unui prieten. În rest, nu ştie nimic.

„Clientul meu este cercetat într-o cauză penală privind o infracţiune de violenţă gravă, comisă în sudul judeţului Dâmboviţa în anul 2010. Sunt mai mulţi autori, nu doar doi. Atât pot să vă spun. Clientul meu mi-a spus că a împrumutat acest autoturism unei alte persoane care este cercetată în acest dosar şi că a aflat de la aceasta, ulterior, că a săvârşit o infracţiune cu violenţă. La momentul de faţă, nu se poate spune că a participat şi el, că ar fi autor al acestei infracţiuni. Există contraziceri între declaraţiile inculpaţilor", afirmă Romică Ionescu, avocatul lui Racheleanu.

Dorin Sava şi Ştefăniţă Bogdan Racheleanu au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Aceştia riscă să stea după gratii între 15 şi 25 de ani sau să primească închisoare pe viaţă pentru săvârşirea infracţiunii de omor deosebit de grav.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite