Bucureştenii îşi schimbă domiciliul pentru a-şi înscrie copiii la şcoala dorită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşcolarii vor afla în ce clasă merg de la toamnă
Preşcolarii vor afla în ce clasă merg de la toamnă

În sectorul 1 din Capitală s-au înregistrat în două luni câteva sute de schimbări de domiciliu care ar fi fost determinate, potrivit purtătorului de cuvânt al primăriei, de dorinţa părinţilor de a-şi înscrie copilul la o şcoală foarte bună, transmite agenţia Mediafax.

Per total, a fost vorba de peste o mie de cereri de schimbare de domiciliu în sectorul 1, din care 461 în ianuarie şi 585 în februarie.

Majoritatea cererilor aparţin, după cum a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Primăriei sectorului 1, Alexandru Achim, unor părinţi care doresc să-şi înscrie copilul în clasa pregătitoare sau clasa I-a de la o şcoală anume din sector.

Unele familii vin din alte sectoare, dar sunt şi familii din sectorul I care s-au mutat pe altă stradă, arondată unităţii şcolare pe care o vizează.

"În ultimele două luni am fost surprinşi de un număr neobişnuit de mare de cereri de schimbare de domiciliu. Multe dintre ele vin de la bucureşteni din alte sectoare, dar sunt şi cereri ale celor care locuiesc în Sectorul I şi ar vrea să se mute tot în sector, dar pe altă stradă", a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 1.

Asta demonstrează că tot mai mulţi părinţi sunt conştienţi de importanţa educaţiei şi a calităţii acesteia, fiind dispuşi chiar să-şi schimbe domiciliul pentru ca fiul sau fiica lor să ajungă la un învăţător bun.

Reamintim că şcolile au facut înscrieri pentru copii din vecinătatea unităţii, până la 5 martie, iar între 5 şi 20 martie se ocupă căuta locurile din alte unităţi decât cele de care aparţin cu domiciliul, dacă mai există locuri libere.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite