Bucureştenii, mai dezamăgiţi de politică decât provincialii: Unul din trei nu va vota

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de oameni s-au înghesuit la fasolea gratuită
Mii de oameni s-au înghesuit la fasolea gratuită

Locuitorii Capitalei arată cel mai mare dezinteres faţă de viaţa politică a ţării: ponderea bucureştenilor care sunt hotărâţi să nu participe la viitoarele alegeri este dublă faţă de procentul provincialilor care anunţă un comportament asemănător, potrivit unei analize realizat de Fundaţia Soros România, în cadrul programului „Studii electorale româneşti”.

„Optimismul românilor rămâne la cea mai joasă cotă din ultimii cincisprezece ani”, arată autorii analizei. Concluzia este desprinsă din proporţia celor care consideră că în România lucrurile merg într-o direcţie greşită, proporţie ce a crescut constant din noiembrie 2008 şi până în noiembrie 2010, momentul de apogeu – cu 86% din intervievaţi convinşi că ţara se îndreaptă pe un drum greşit.

În ce direcţie credeţi că se îndreaptă România?

În ce direcţie credeţi că se îndreaptă România?


Din noiembrie 2010, procentul a scăzut foarte uşor, până la 82%, în noiembrie 2011.

Cei mai dezamăgiţi de politică sunt locuitorii Capitalei: aproape o treime din bucureşteni spun că nu vor participa la viitoarele alegeri.

Procentul este dublu faţă de cel înregistrat în rândul locuitorilor din provincie. Bucureştenii sunt cei mai nemulţumiţi, nu au încredere în Guvern, dar nici Opoziţia nu pare să fie o variantă mai bună, în opinia lor.

Per ansamblu, doar 47% din respondenţii sondajului spun că vor merge sigur la vot, în timp ce 18% au declarat că sunt la fel de hotărâţi să nu participe la alegeri.

Unul din patru români cu drept de vot susţin că probabil vor merge la urne.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite