Braşovul devine capitala berii în weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mâncare şi băutură pe săturate la festivalul berii
Mâncare şi băutură pe săturate la festivalul berii

Oktoberfest transformă oraşul de sub Tâmpa într-o sărbătoare de la care nu lipsesc concertele, concursurile şi, bineînţeles, berea. La Iaşi, flaşnetarii vor pune stăpânire pe străzi, în timp ce la Timişoara raţele din plastic se vor lua la întrecere pe Bega.

Până duminică, 9 septembrie, la Complexul Sportiv Ion Ţiriac din Braşov, berea va curge în valuri, iar atmosfera va fi întreţinută cu multe concerte şi concursuri care de care mai amuzante. Oktoberfest a ajuns la a patra ediţie, iar succesul a fost tot mai mare în fiecare an.

Miss Oktoberfest n-are vârstă, nici măsuri

„Este cel mai mare eveniment de acest fel şi un brand al Braşovului. Aşteptăm peste 140.000 de oameni la festivalul berii şi sperăm ca toate locurile de cazare din Braşov să fie ocupate. Anul acesta, ca o premieră, trupa locală „Şase" a compus imnul festivalului.

Şi cortul va fi mai mare la această ediţie, de la 2.800 de metri la 3.600 de metri pătraţi", a spus Cristian Macedonschi, unul dintre organizatorii evenimentului.
Unul dintre cele mai aşteptate momente va fi cu siguranţă concursul pentru Miss Oktoberfest. Anul trecut, premiul de popularitate a fost câştigat de o braşoveancă de 56 de ani. „La Miss Oktoberfest nu contează vârsta sau măsurile, ci ingeniozitatea. Vor fi probe care de care mai trăsnite şi mai haioase.

Câştigătoarea va primi acasă un dozator de bere, care va fi aprovizionat timp de o lună. Vom promova şi reciclarea, iar la 50 de pahare adunate se vor da premii în bere. Anul acesta vom avea şi un magazin de accesorii bavareze", a spus Anemona Hermeneanu, organizator al evenimentului. Trupa Wirbelwind va concerta zilnic între orele 19.00 şi 23.00 şi va întreţine atmosfera cu muzivă bavareză. De la festival nu va lipsi Flavius, numit şi bateristul minune, care a cântat deja cu Iris, Vama Veche şi Voltaj. Braşovenii îl pot vedea pe scenă vineri de la ora 17.00 şi duminică de la ora 15.00. Din program nu lipsesc nici fanfarele săseşti care vor aduce atmosfera bavareză la Oktoberfest.

Şi în celelalte oraşe distracţia se va afla la cote ridicate. 

Timişoara. În acest weekend, începe o nouă ediţie a festivalului Bega Bulevard. Pe lângă tradiţionala cursă a răţuştelor de plastic, în program se mai află concerte, concursuri acvatice, piese de teatru pentru timişorenii de toate vârstele, o paradă a ambarcaţiunilor şi jonglerii cu foc.

Timp de 12 zile, începând cu 7 septembrie, teatrul Studenţesc Thespis anunţă desfăşurarea festivalului „Teatru pe pâine", ajuns la a VI-a ediţie.  Evenimentul va avea loc la Casa de Cultură a Studenţilor din Timişoara unde se vor desfăşura în fiecare zi ateliere de teatru, discuţii pe teme teatrale, precum şi spectacole. Cu această ocazie, Thespis face şi o selecţie printre cei care doresc să se alăture trupei.

Bucureşti. Trupa irlandeză The Cranberries revine la Bucureşti pe 11 octombrie. Spectacolul va avea loc în Pavilionul Central de la Romexpo.

The Cranberries au în palmares peste 14 milioane de discuri vândute doar în Statele Unite, patru albume în Billboard 200 top 20 („Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We?"; „No Need To Argue"; „To the Faithful Departed and Bury the Hatchet") şi opt single-uri în topul „Modern Rock Tracks chart" din Billboard Magazine.

Preţul unui bilet variază între 130 şi 220 de lei.  Tichetele se pot cumpăra online pe www.eventim.ro, sau prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas, librăriile Cărtureşti).Biletele pot fi achiziţionate şi în două rate lunare, prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polonă nr. 15.

Cluj. O echipă de zece bucătari ai restaurantului administrat de Primăria Cluj-Napoca va prepara, duminică, o mămăligă de peste 200 de kilograme, cu brânză şi jumări, la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, etapa Polus. Tava în care va fi preparată această minunăţie va avea trei metri lungime în care se vor pune 50 de kilkograme de mălai, 30 de kilograme de brânză de burduf, 30 de kilograme de caşcaval şi 10 kilograme de jumări, toate făcute după o reţetă proprie. 

Flaşnetarii dau la manivelă pe străzile Iaşilor

Timp de trei zile, în perioada 7 septembrie-9 septembrie, la Iaşi, se organizează pentru a opta oară Festivalul Internaţional de Muzică Mecanică. La eveniment sunt aşteptaţi artişti din Franţa, Germania, Cehia, Austria, Slovenia, Ungaria şi Chile.

Festivalul va fi deschis oficial vineri, 7 sepetembrie, de la ora 11.00, la Muzeul Unirii. Unul dintre cele mai atractive evenimente este reprezentaţia flaşnetarilor care vor cânta la automate în intervalul orar 16.00-18.00 pe strada Lăpuşneanu şi în grădina Palas.

Un moment artistic vor susţine pe strada Lăpuşneanu, dar şi la Muzeul Unirii, ansamblul de percuţie al Universităţii de Arte „George Enescu" şi Badisch Mechanical Band din Germania, care vor concerta în intervalul 18:30-20:30.

Sâmbătă, flaşnetarii pot fi ascultaţi pe strada Lăpuşneanu începând cu ora 10.00, iar de la ora 17.00, în grădina Palas pot fi urmărite spectacolele de muzică şi dans ale formaţiei din Chile şi ale ucrainienilor din Iaşi, Veselka.

Duminică, de la ora 11.00 până la 20.00, în grădina Palas, pasionaţii vor putea vizita târgul de antichităţi şi o expoziţie de bijuterii şi accesorii textile. În intervalul 17.00-20.00 vor putea fi urmărite numere de animaţie stradală susţinute de trupa ieşeană The Sky.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite