Poliţia Braşov are datorii de 700.000 de lei la Medicină Legală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Braşov nu are bani să plătească expertizele efectuate la Serviciul de Medicină Legală (SML) şi a reuşit să acumuleze datorii de circa 700.000 de lei. Situaţia este îngrijorătoare în condiţiile în care conducerea  SML Braşov a stabilit că din instituţie nu mai pleacă niciun un raport de expertiză până când acesta nu este achitat de poliţişti.

„Din 15 martie nu mai sunt eliberate lucările de medicină legală până nu sunt plătite. Efectuăm expertizele, dar nu predăm raportul. IPJ Braşov a plătit recent o parte din lucrări, însă mai au de achitat rapoarte ale autopsiilor medico-legale ", a spus dr. Barna Barabas, şeful SML Braşov. 

Pentru că neplata expetrizelor poate întârzia soluţionarea dosarelor, unii braşoveni preferă să-şi plătească singuri costul expertizelor. Astfel de situaţii sunt întâlnite la alcoolemii, care costă 25 de lei, sau la consultul persoanei, care costă 16 lei.

Poliţia caută soluţii

Poliţia Braşov caută soluţii pentru a-şi putea plăti datoriile către SML Braşov. „Aceste datorii s-au adunat în cinci ani. În fiecare an am plătit o parte din ele, dar cele restante s-au acumulat de la an la an şi s-a ajuns la această sumă. Anul acesta am efectuat două plăţi către Medicina Legală şi s-au achitat toate lucrările efectuate la ei, până la 1 iunie. Ultima plată am efectuat-o chiar acum două săptămâni, în valoare de 70.000 de lei, când ne-au venit banii de la IGPR. Pe măsură ce bugetul ne va permite, vom plăti şi restul datoriilor. Există deja un grup de lucru interministerial care încearcă să caute soluţii pentru rezolvarea acestei probleme", a spus comisarul şef Florea Oprea, şeful IPJ Braşov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite