Zăpada a dat tonul distracţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucuria primei zăpezi din acest sezon s-a putut citi în ochii tuturor
Bucuria primei zăpezi din acest sezon s-a putut citi în ochii tuturor

Ninsoarea căzută din abundenţă la Braşov şi pe Valea Prahovei a reprezentat un motiv de bucurie pentru amatorii sporturilor de iarnă. Sute de turişti s-au bucurat în acest weekend de stratul de omăt care pe pârtia Bradul a atins aproape 50 de centimetri.

Chiar dacă zăpada era cam moale şi nu era ideală pentru schiat, pârtiile au fost pline de copii şi de părinţi. Pentru mulţi dintre prichindei, căzăturile au fost la ordinea zilei, spre hazul sau îngrijorarea celor mari. „Am pus pentru prima dată schiurile în picioare. Îmi place foarte mult zăpada şi abia aşteptam să ningă", ne-a mărturisit Angela Hordoi (5 ani).

În Poiana Braşov au fost prezenţi şi mulţi străini, printre aceştia numărându-se şi o familie din Israel. „Suntem pentru prima dată în România şi am ales Poiana Braşov fiindcă ni s-a spus că aici este foarte frumos. Suntem mulţumiţi de ceea ce am găsit. Vom reveni cu plăcere aici", a declarat israelianul Nemir Mair (49 de ani), care a venit în Poiană cu soţia şi cele două fete.

După câteva ore petrecute pe schiuri, turiştii înfometaţi au avut posibilitatea să guste din produsele tradiţionale la terasele special amenajate lângă pârtie.

Preţuri abordabile

Un mic costa 2,5 lei, cu muştarul şi pâinea incluse, un cârnat ajungea la 12 lei, cotletul de porc costa 12 lei, pieptul de pui la grătar, tot 12 lei, iar pastrama de oaie, 15 lei porţia. Pentru un pahar de vin fiert turiştii au plătit câte 5 lei, iar pentru unui de ţuică fiartă, 4 lei. Cei mici s-au putut încălzi cu ceai şi ciocolată în schimbul a 3 lei paharul.

Cei care au venit pe pârtie fără echipamentul adecvat au fost nevoiţi să scoată din buzunare 40 de lei/zi, pentru un set complet de schi. Doar închirierea schiurilor costa 20 lei, iar echipamentul complet de snowboard ajungea la 40 de lei/zi.

Chiar dacă au făcut rost de echipament, începătorii nu şi-au găsit un „profesor". „Avem deja foarte multe solicitări din toată ţara la şcoala de schi, încă de la începutul lunii noiembrie. Practic, avem locurile ocupate până la jumătatea lunii ianuarie", spune Adela Marinescu, instructor de schi.

Furtună la Vârful Omu

Peste 9.000 de turişti au ajuns în acest weekend în staţiunile montane de pe Valea Prahovei. În Munţii Bucegi a nins, iar vântul a  suflat cu putere, în rafale, viscolind zăpada. Din această cauză, nu s-a putut schia pe pârtiile din Sinaia.

Turiştii s-au putut plimba, totuşi, cu telecabina, până la Cota 1400 şi la Cota 2000.  Mai mulţi cabanieri şi meteorologi de la Vârful Omu au întâmpinat dificultăţi la coborârea din Bucegi. În ciuda furtunii, traseele montane au fost deschise, cei echipaţi corespunzător putând admira frumuseţile naturii. Echipele Salvamont au monitorizat situaţia de la refugiul din apropierea Sfinxului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite