Weekend cu promenade şi şah în parc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şahiştii braşoveni s-au adunat în Parcul Someşul
Şahiştii braşoveni s-au adunat în Parcul Someşul

Comunitatea jucătorilor de şah din Braşov s-a adunat, ieri după-amiază, în Parcul Someşul, pentru a-şi relua serial partidelor memorabile întrerupte de vremea capricioasă din ultimele zile.

„Sunt un jucător împătimit. De vreo patru ani, acest joc a pus stăpânire şi pe zilele, şi pe nopţile mele", ne-a spus Nicolae Grigore, în vârstă de 50 de ani, lăcătuş mecanic.

Concentraţi asupra jocului, pasionaţii de şah ne-au mărturisit că, pentru ei, şahul este ca o gimnastică a minţii şi că unii dintre ei se adună în parcul special amenajat pentru ei, indiferent de vreme.

Plimbare pe faleză

După multe zile de cod galben, constănţenii au profitat de soarele din weekend să se plimbe pe malul mării. Romanticii au admirat marea scăldată de razele soarelui de pe faleza Cazino din Constanţa, ignorând gropile săpate de zăpezi în mozaicul esplanadei.

Pe o temperatură de 9 grade Celsius, cei aflaţi la promenadă au adunat scoici de pe plajă, s-au plimbat pe nisipul umed şi s-au căţărat pe stabilopozi, au respirat aerul proaspăt şi s-au fotografiat. Micii comercianţi au profitat imediat de potenţiala clientelă.

Muzicantul Adrian Avădane (70 de ani) a cântat trecătorilor la acordeon „Barca pe valuri", iar artizana Stana Codârleanu (72 de ani) a scos miniaturi de corăbii la vânzare. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite