FOTO Viaţa pe arătură te scapă de factură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece familii s-au mutat cu rulota în câmp sau cu cortul, ca să nu mai plătească întreţinerea la bloc pe timp de vară. Gheorghe Lungu a amenajat un adevărat camping, cu fosă septică, generatoare de curent, puţ de apă şi grădină. El şi-a invitat şi prietenii să locuiască pe terenul său.

FOTOGALERIE

Braşoveanul Gheorghe Lungu a cumpărat 3.000 de metri pătraţi de păşune în comuna Arini şi s-a mutat cu rulota acolo. Bărbatul a amenajat terenul astfel încât să aibă toate condiţiile dintr-un camping şi şi-a îndemnat şi prietenii să renunţe la traiul de la bloc, măcar pe timp de vară, şi să se mute cu cortul sau rulota pe parcela sa. Zece familii care locuiesc acum în campingul improvizat nu mai plătesc nicio factură în locuinţele de la oraş.

„Ne gospodărim cu toţii aici şi avem condiţii excelente. Am cumpărat generatoare pentru curent şi avem apă la discreţie dintr-un puţ forat la şapte metri adâncime. Am amenajat chiar şi un loc de joacă pentru copii şi am montat o piscină gonflabilă, în care putem să ne răcorim. Ne distrăm şi ne bucurăm de soare fără să plătim nimic, în afară de proviziile pe care ni le facem. Aici dăm bani doar pentru combustibilul folosit la generatoare", a spus Gheorghe Lungu.

Proprietarul terenului susţine că alimentarea generatoarelor într-o lună de zile, pentru toate rulotele din camping, costă între 200 şi 250 de lei. „Patru persoane care stau într-un apartament de bloc nu scapă fără 250 - 300 de lei lunar pentru plata facturilor, chiar şi pe timp de vară", a adăugat Gheorghe Lungu.

„Locuinţe" de criză

Pentru a fi siguri că n-o să le lipsească nimic, oamenii şi-au adus tot ce au considerat că le-ar fi de trebuinţă. Fiecare „locuinţă" este amenajată şi dotată după gustul proprietarului. Pentru că mutarea nu este pe termen scurt, braşovenii şi-au montat în corturi podele şi le-au mobilat cu paturi pliante, care ţin loc de canapele pentru oaspeţi.

VEZI FOTOGALERIE DE LA CAMPINGUL DE RULOTE AICI

 „Tot ce aveam acasă, avem şi aici, în rulotă. Ne-am mutat cu haine, oale, canapea pentru musafiri, televizor şi cuptor cu microunde. Beneficiem de tot confortul, la preţ redus. Pe timp de criză, este soluţia perfectă. Este relaxant şi odihnitor", a explicat Mirela Lungu, una dintre gospodinele din camping.

Dau bani doar pe mâncare şi băutură

Braşovenii care au ales să trăiască în camping spun că fac economii consistente, pentru că nu mai sunt nevoiţi să plătească nimic la bloc. În plus, distracţia este garantată.

„E mai ieftin ca la bloc, cazarea este gratis şi ne gospodărim singuri. Eu sunt responsabil cu gătitul. Facem tot felul de mâncăruri la ceaun, sunt cele mai gustoase. Desigur, nu ne lipseşte nici grătarul. Preparăm de toate, carne, peşte, legume. E mai bine decât la orice restaurant. În trei luni, o familie care stă aici poate face economii de 1.000 de lei sau chiar mai mult", a spus Teodor Laslo, unul dintre proprietarii de rulote.

Locatarii campingului sunt încântaţi de condiţii şi spun că acesta este singurul mod în care se pot bucura de o vacanţă prelungită.

„Avem toate condiţiile. Dăm bani doar pentru aprovizionarea cu mâncare şi băutură. Vacanţă mai ieftină şi mai plăcută ca asta nu există", este de părere Mia Mustaţă, una dintre doamnele care au renunţat la asfalt ca să stea cu cortul în camping. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite