Trei ore la coadă pentru a vedea Babele gratis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turiştii şi localnicii au luat cu asalt ieri staţia de telecabină din Buşteni pentru a urca pe Platoul Bucegi, după ce autorităţile au decis să ofere transport gratuit pe cablu de Ziua Eroilor.

Entuziasmul a fost rapid înlocuit cu nervi. Încă de la primele ore ale dimineţii, sute de turişti, dornici să ajungă la Babele sau la Crucea de pe Caraiman, au avut de înfruntat statul la coadă.

Şirul celor care au aşteptat în zona staţiei de telecabină din Buşteni s-a întins pe o lungime de peste 100 de metri, iar timpul de aşteptare a ajuns şi la trei ore.

Oamenii spuneau că nu este normal să stai atâtea ore pentru a urca pe Platoul Bucegi. În mod normal, costul unei călătorii dus-întors de la Buşteni la Babele este de 54 de lei şi mulţi au vrut să profite de gratuitate.

„Păi ce să facem, stăm de două ore şi jumătate la coadă. Am zis că facem o afacere, mai ales că-i gratuit, să urcăm la Babele şi să dăm o fugă şi până la Cruce, dar ni s-au cam stricat planurile. Nu o să mai avem timpul necesar să vizităm ce ne-am propus şi s-a cam stricat şi vremea", ne-a spus Tudorel Stanciu, turist din Slobozia.

Administratorii telecabinei au prelungit programul de funcţionare al instalaţiei, care este în mod normal de la 8.30 pâna la 16.45, până la ora la care şi ultimul turist urcat pe Bucegi a fost coborât. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite