Spectacole şi bucate „pe alese“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turiştii care vor alege să petreacă sfârşitul de săptămână pe Valea Prahovei, la Braşov sau la Sibiu vor avea parte de distracţii variate. „Sinaia Forever“, Festivalul Oierilor şi Festivalul „Tarafuri şi fanfare“ sunt câteva dintre evenimentele care se vor desfăşura în acest sfârşit de săptămână.

„Lecţii de schi". Aceasta este tema pusă în scenă de organizatorii ediţiei din acest an a Festivalului „Sinaia Forever". Participanţii vor fi provocaţi la căsătorii de-o zi şi, cu siguranţă, se vor întoarce acasă cu mai multe informaţii despre domeniul schiabil din Sinaia. Tema aleasă îşi doreşte să promoveze şi noile instalaţii şi pârtii de schi din Sinaia.

Pe tot parcursul festivalului, pe strada Octavian Goga va fi un adevărat târg al meşteşugarilor iscusiţi, peste 100 de persoane din toată ţara anunţându-şi participarea la eveniment. Pe întreaga perioadă de organizare şi desfăşurare a festivalului, accesul autoturismelor pe bulevardul din centrul oraşului este interzis, iar circulaţia se va desfăşura doar pe varianta DN1.

Şi locuitorii din Valea Călugrească, judeţul Prahova, vor îmbrăca haine de sărbătoare la Festivalul Vinului. Licori de cea mai bună calitate, dar şi mustul vor „curge" la tradiţionala sărbătoare. Producătorii din toată ţara vor oferi diverse sortimente de vin, „asezonate" cu spectacole de muzică uşoară şi populară.

Concurs de muls oile

Pastrama de oaie udată cu vin, plimbările cu trăsura sau echitaţia sunt doar câteva dintre suprizele pe care le-au pregătit pentru turişi oierii din Tohanul Nou, judeţul Braşov. Festivalul se desfăşoară pe platoul „Tabăra", dintre Râşnov şi Tohanul Nou, de pe DN 73.

Oiţe, berbeci, cai şi câini mioritici vor fi personajele principale de la Festivalul oierilor. De asemenea, producătorii autohtoni vă vor invita să gustaţi dintr-o varietate de produse tradiţionale care vă vor lăsa gura apă. În plus, cei interesaţi pot vizita şi expoziţiile cu vânzare de maşini agricole şi utilaje specifice zonei montane.

Ceea ce va face ca distracţia să fie completă vor fi cu siguranţă concursurile gândite de oieri. Aceştia se vor întrece în tehnici de dibăcia de a mulge oile, de a pregăti calul pentru munte şi de a încărca măgarul pentru transhumanţă.

La acest concurs, participanţii se vor întrece în a „samariza" spinarea asinului cu alimente, veselă, haine, într-un echilibru perfect. Toată distracţia va fi completată cu programe artistice oferite de ansamblurile folclorice din judeţul Braşov.

Dans şi voie bună

Cântece de joc, de voie bună sau de jale vor răsuna pe aleile Muzeului din Dumbrava Sibiului, iar acordurile viorilor îi vor îndemna pe toţi la joc. Festivalul va debuta astăzi, de la ora 14.00, atunci când cei mai buni lăutari din ţară vor porni într-un periplu pe aleile muzeului sibian, pe un traseu ce duce către platoul verde din faţa Cârciumii din Bătrâni.

„Aşa cum se întâmplă şi cu alte manifestări organizate de muzeul sibian, publicului i se propune o experienţă vie, creată pentru el şi împreună cu el. Aleile muzeului vor tresări sub greutatea paşilor celor care vor juca hora, iar ecourile cântecelor vor răsuna până departe, în acest uriaş sat românesc din Pădurea Dumbrava", spune Ovidiu Baron, purtător de cuvânt al Muzeului „Astra".

Grupul Iza, Fanfara din Dirvari (Mambo Siria), Grupul Şezătoarea, Taraful din Greceşti, Taraful din Sângeorz Băi, Taraful din Gălăutaş, dar şi Nea Costica Lăutaru' din Cezieni sau lăutari din Gorj vor crea atmosfera de petrecere.

"Aleile Muzeului Astra vor tresări sub greutatea paşilor celor care vor juca hora, iar ecourile cântecelor vor răsuna până departe, în acest uriaş sat românesc din Pădurea Dumbrava."
Ovidiu Baron
purtător de cuvânt
al Muzeului Astra

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite