Buchete de mireasă conservate 20 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aurel Boncioagă (51 de ani) a investit 20.000 de euro ca să cumpere o maşinărie unică în Europa de Sud-Est. Cu ajutorul acesteia florile naturale pot fi conservate pentru două decenii.

„Pentru a dezvolta afacerea aceasta mi-am vândut locuinţa. Sunt singurul producător din România şi am lansat afacerea la 6 martie. Până acum, investiţia se ridică la 60.000 de euro", a spus Boncioagă. Braşoveanul, care colaborează cu o firmă cu tradiţie în Statele Unite, va congela primele buchete de mireasă la 15 mai.

Plante naturale „îngheţate" în tablouri, mărturii de nuntă şi buchete de mireasă conservate sunt doar câteva dintre serviciile oferite de firma sa. În maşinărie încap 1.800 de flori, iar procesul de îngheţare-uscare durează trei săptămâni.

„Florile se comportă diferit, în funcţie de soi. Timpul şi temperatura sunt cele mai importante. Vreme de trei săptămâni, florile stau în aparat şi trec de la starea lichidă la cea de cristale de gheaţă şi, ulterior, se transformă în vapori de apă. Maşinăria funcţionează în vid, la temperaturi de -55 de grade Celsius", a explicat braşoveanul.

Un tablou cu flori îngheţate costă între 175 şi 275 de lei, iar un buchet de mireasă îngheţat costă 200 de euro. Tablourile cu flori naturale trebuie să stea la temperaturi constante. De asemenea, trebuie ferite de insecte şi de umiditate.  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite