Bomba sociala a datoriilor e pe cale sa explodeze. Vezi cu cat au crescut datoriile romanilor in ultimii ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

In ultima perioada, tot mai multe persoane ridica degetul acuzator catre autoritatile romane, invinuindu-le de cresterea alarmanta a datoriei externe. Invinuirea principala ar fi ca autoritatile s-ar fi imprumutat excesiv in ultimi ani, urcand datoria externa la aproape 100 de miliarde de euro.

Totusi, multi dintre cei care se alarmeaza zilnic despre datoria Romaniei nu vad un lucru mai mult decat important. Nu autoritatile sunt cele care s-au imprumutat excesiv, ci populatia si companiile.

Circa doua treimi din datoria Romaniei reprezinta datoria privata, creditele luate de populatie si companii. Aici e pericolul real! In plina criza a datoriilor de stat, datoriile private au fost total eclipsate.

Econtext va arata care este nivelul datoriei private in fiecare stat din Uniunea Europeana. In plus, vom arata si cum a evoluat aceasta in ultimii zece ani (din 2001 si pana in 2011), aici fiind reala problema, in ritmul de crestere al datoriilor in ultima decada. Datele provin de la bancile centrale ale statelor europene.

Citește aici restul analizei econtext: Bomba sociala a datoriilor e pe cale sa explodeze. Vezi cu cat au crescut datoriile romanilor in ultimii ani. Situatie dramatica in UE

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite