Bolnavii de HIV/SIDA au rămas fără medicamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Institutul „Matei Balş" s-au terminat medicamentele pentru bolnavii de HIV/SIDA, iar aceştia au în­ceput să aibă probleme în procurarea tratamentului, a declarat ieri Iulian Petre, director executiv al Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA).

„Ne luptăm cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) ca să dea drumul la bani. În aceste momente sunt probleme în Hunedoara, Iaşi, Timişoara şi Bucureşti. Ni s-a explicat că medicamentele nu se mai găsesc din cauza imposibilităţii unor distribuitori de a-şi onora comenzile pe banii puţini pe care i-au primit până acum", a spus Iulian Petre.

Din totalul de 200 de milioane de lei alocaţi pe anul 2011, până acum au fost viraţi de către CNAS în jur de 170 de milioane de lei.  „Mai aşteptăm cele 30 de milioane de lei care, probabil, ne vor ajunge până în luna noiembrie. Avem emoţii pentru decembrie. Am cerut o întrevedere cu ministrul Sănătăţii Ritli Ladislau, să ne ajute în rezolvarea problemei", a spus directorul UNOPA. Uniunea va cere şi revenirea la achiziţia centralizată de medicamente, care s-a dovedit mult mai eficientă decât cea pe instituţii.  

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite