Bolnavii de cancer cer dezbatere pe legea sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) din România cer autorităţilor să nu trimită spre adoptare proiectul legii sănătăţii înainte de a-l discuta cu societatea civilă.

Într-o scrisoare deschisă către autorităţile române, Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România cere dezbatere pe Legea sănătăţii, aflată acum în lucru la comisia de sănătate de la Preşedinţia României.
„Instituţiile statului nu îşi pot permite să ocolească, în această fază elaborativă, consultările cu societatea civilă şi organizaţiile de pacienţi. Aşa cum prevăd, de altfel, normele şi bunele practici europene în materie de guvernare, tuturor părţilor interesate trebuie să le fie permisă exprimarea punctelor de vedere înainte şi nu după ce documentul capătă valoare legislativă - fie şi numai pentru că ar putea contribui la găsirea unor soluţii potrivite în vederea optimizării cadrului de funcţionare a unui sistem de sănătate ce se presupune că se doreşte centrat pe pacient”, a declarat Cezar Irimia, preşedinte  FABC.
Legea sănătăţii va propune transformarea spitalelor în fundaţii şi va deschide calea către asigurările private.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite