Bogdan Hossu ameninţă cu revoluţia, fiindcă sănătatea nu poate fi reformată prin "atitudinea dictatorială a Cotroceniului"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Cartel „Alfa”, Bogdan Hossu, acuză Puterea că reformează sistemul de sănătate fără să ţină cont de părerea societăţii civile şi declară că nu crede într-o reformă impusă prin „atitudinea dictatorială” a Administraţiei Prezidenţiale.

Comunicatul, scris în termeni foarte duri chiar şi pentru un lider sindical, spune că modul în care Guvernul a procedat cu proiectul legii privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate din România denotă lipsă totală de respect faţă de democraţie.

Astfel, spune Hossu, reforma sănătăţii este subiect major pentru orice societate, motiv pentru care este inacceptabil ca toată discuţia şi aşa-zisa dezbaterea publică pe această temă să se rezume la cele opt zile fixate de autorităţi (din care trei sunt zile de sărbătoare), după ce au ridicat pe site-l Ministerului Sănătăţii proiectul de lege.

În mod normal, organizarea şi funcţionarea sănătăţii ar trebui să facă obiectul unui referendum, este de părere Bogdan Hossu. Dacă referendumul este prea mult, atunci să se acorde patru luni de dezbateri publice autentice, solicită liderul „Alfa”, ca o ultimă concesie.

Acest lucru este cu atât mai necesar, crede autorul comunicatului, cu cât proiectul a fost elaborat de autorităţi „în secret”, fără consultarea beneficiarilor, a societăţii civile. 

Hossu acuză nu doar Cabinetul Emil Boc, ci şi Preşedinţia, în această chestiune. Cea din urmă se face vinovată, în opinia sindicalistului, de „atitudine dictatorială” în această chestiune: „Administraţia Prezidenţială, unul dintre susţinătorii şi promotorii înverşunaţi ai acestui text de lege, dovedeşte o atitudine dictatorială... un comportament după modelul perioadei «epocii de aur» şi într-un mod pe care Nicolae Ceauşescu l-ar invidia”.

Concret, Bogdan Hossu este nemulţumit pentru că legea construieşte un sistem de sănătate centrat exclusiv pe ideea de profit, nu pe calitatea şi accesibilitatea la servciile de sănătate.

În plus, preşedintele „Alfa” este convins că proiectul nu a ieşit aşa întâmplător, ci pentru că autorii şi-au propus transformarea sistemului public de sănătate din România” într-o „anexă a intereselor de partid şi într-o sursă de bani pentru partid”. 

Comunicatul se încheie pe măsura conţinutului, cu ameninţarea dacă nu se acceptă dezbaterea de patru luni, atunci „în 2012 România va avea o nouă revoluţie pentru a combate genocidul pe cale a se realiza”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite