Bogdan Hossu: Reducerea salariilor şi pensiilor înseamnă genocid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Cartelului Alfa, Bogdan Hossu, crede că reducerea drastică a pensiilor şi salariilor bugetarilor, cu procentele anunţate de preşedintele Traian Băsescu, va duce la mişcări de stradă de amploarea celor din anii '90.


"O să aşteptăm să vedem raportul final al delegaţiei FMI, pentru a ne convinge că acestea sunt soluţiile găsite de Guvern şi acceptate de FMI", a declarat liderul Cartelului Alfa, Bogdan Hossu, care este destul de sceptic în ceea ce priveşte aplicarea acestor măsuri foarte dure.
Până duminică, prevede Hossu, "în România va fi o adevărată nebunie. Eu cred că e bine să aşteptăm, să vedem exact ce s-a stabilit", spune Hossu.
În varianta în care diminuarea salariilor şi pensiilor va fi confirmată în procentele anunţate de preşedintele Băsescu, Hossu este convins că vor urma mişcări de stradă care vor avea amploarea celor din Grecia: "Vom avea de-a face cu o criză socială" de proporţii, tulburări şi ieşiri în stradă. Ar fi un genocid. Dacă rămân în picioare aceste decizii, Cartel Alfa va accelera şi extinde programul de proteste aflat deja în derulare. Luni vom stabili următorii paşi, funcţie de ce conţine raportul FMI", a mai spus preşedintele Cartel Alfa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite