Boc: Stimulente se dau doar pentru depăşirea sarcinilor de serviciu, nu automat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stimulentele salariale se acordă doar pe criterii de performanţă, atunci când angajatul îşi depăşeşte sarcinile de serviciu, şi nu în mod automat. Acesta a fost mesajul lansat de primul ministru Emil Boc în şedinţa de Guvern, potrivit unor surse oficiale citate de Mediafax.

Premierul a avut o discuţie cu ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, pe tema protestelor declanşate de angajaţii din instituţie, după care s-a adresat tuturor miniştrilor, în şedinţa de guvern, cerându-le să respecte regulile stabilite de Executiv la acordarea stimulentelor salariale.

"Premierul s-a adresat tuturor miniştrilor spunându-le că trebuie să înţeleagă foarte clar că stimulentele se acordă doar pe criterii de performanţă, atunci când angajatul îşi depăşeşte sarcinile de serviciu stabilite prin fişa postului, şi nu în mod automat", au relatat sursele participante la şedinţa de guvern, citate de Mediafax.


Ialomiţeanu s-a întors la minister în jurul orei 18.30. La intrarea în birou a fost huiduit de către angajaţii care îl aşteptau în faţa biroului. Sute de angajaţi din MFP şi ANAF au protestat, miercuri, în holul ministerului pentru că nu au primit sporurile de două luni.

Braşov: Mesajul revoluţionarilor către protestatarii din Finanţe: „SIngura soluţie, încă o Revoluţie!“

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a mers la Guvern, însoţit de secretarii de stat Gheorghe Gherghina şi Bogdan Drăgoi, pentru a discuta cu premierul Emil Boc despre protestul angajaţilor.

În acelaşi timp, protestul s-a extins în ţară şi mai multe administraţii financiare au anunţat încetarea lucrului, angajaţii reclamând tot scăderea veniturilor după eliminarea stimulentelor.

Intraţi aici pentru desfăşurarea minut cu minut a protestelor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite