Boc: Pensiile speciale, recalculate în 5 luni fără excepţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc a declarat că pensiile speciale vor fi recalculate în termen de cinci luni de la intrarea în vigoare a legii privind sistemul unitar de pensii, fără să fie acceptată nicio excepţie, dar ţinând cont că statul a suportat o parte din contribuţia socială în cazul anumitor categorii.

"Pensiile speciale vor fi recalculate, potrivit principiului contributivităţii, fără nicio excepţie. Se va recalcula pensia potrivit principiului contributivităţii, având în vedere că statul a contribuit pentru ei un important număr de ani şi fiecare, pe măsura contribuţiei pe care a avut-o, va primi pensia aferentă. În termen de cinci luni de la intrarea în vigoare a legii se vor recalcula pensiile speciale", a explicat premierul Boc.

Întrebat de presă ce se va întâmpla în cazul poliţiştilor, premierul a precizat că şi pensiile acestora vor fi recalculate, dar se va avea în vedere că statul a contribuit pentru aceştia cu o parte din contribuţia socială.

Proiectul legii pensiilor, elaborat de Guvern, a fost modificat, iar Parlamentul urmează să se pronunţe asupra sa.

Sindicaliştii susţin că Legea privind sistemul unitar de pensii publice nu ar trebui să se aplice retroactiv, aşa cum prevede proiectul de act normativ, precizând că ar putea fi intentate multe procese pe această temă, întrucât nicio altă lege nu s-a mai aplicat retroactiv.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite