Bobocii au inghitit "botezul" cu apa cu sare si piper

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multi elevi de clasa a IX-a de la Colegiul "Al. I. Cuza" din municipiul Focsani refuza sa mai vina la ore dupa ce au primit "botezul" de la colegii lor din clasa a XII-a. "Botezul", o traditie a

Mai multi elevi de clasa a IX-a de la Colegiul "Al. I. Cuza" din municipiul Focsani refuza sa mai vina la ore dupa ce au primit "botezul" de la colegii lor din clasa a XII-a.
"Botezul", o traditie a "veteranilor" de clasa a XII-a de la colegiul in cauza, consta in a-i supune pe baietii de clasa a IX-a la mai multe suplicii, in WC-ul scolii, care este supranumit ,club". Anul acesta, veteranii au exagerat si au bagat spaima in cei care au ajuns la liceu pentru prima data. Sub rezerva anonimatului, mai multi elevi din clasa a IX-a au povestit cum colegii lor mai mari i-au pus sa bea apa cu sare si piper sau sa manance ardei iute. Altii au povestit ca au trebuit sa treaca prin tunel, un cordon dublu de 15 baieti care dau picioare in spatele ,bobocului" care trece prin el. ,Tunelul este cel mai dur fiindca dau cu piciorul foarte tare. Daca iei doua-trei picioare puternice in fund, ajungi vanat acasa. Nici sa bei apa cu sare si piper nu e deloc placut", a marturisit unul dintre elevi. Directorul colegiului, profesorul Marius Poll, sustine ca stie despre aceste practici, care au o traditie de zeci de ani, si spune ca acestea se petrec numai la inceputul anului. ,Anul acesta, totul a inceput prea repede. Vom demara o ancheta pentru ca nu stim exact cine a participat. Nu se pune insa problema exmatricularii acestor elevi de clasa a XII-a, ci doar atentionarea lor", a explicat Poll.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite