„Blonda, chiorul şi piticul“, invitaţi la Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorul şi regizorul piesei „Blonda, chiorul şi piticul" - care a avut premiera la Sala Dalles, sâmbătă, 14 mai -, Ştefanis Lupu, a provocat un scandal după ce a afirmat că, înainte de premieră, directoarea Sălii Dalles, Iustina Cornel, i-ar fi spus că trebuie să schimbe titlul piesei şi pe unul dintre actori, care semăna cu şeful statului, în caz contrar piesa urmând să nu se mai joace.

 „Eu sunt pusă de ei, cu spectacolul ăsta m-aţi terminat", susţine regizorul că i-ar fi zis directoarea. În replică, directoarea Sălii Dalles susţine că a oprit reprezentaţia piesei de teatru „Blonda, chiorul şi piticul" din cauza conţinutului obscen. Mai mult, directoarea motivează decizia luată şi prin slabele încasări, care nu justificau cheltuielile. Piesa a fost mutată în clubul La Scena, din Bucureşti, unde va fi prezentată cu titlul şi distribuţia originale.

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat că respinge orice formă de cenzură, inclusiv în cazul piesei „Blonda, chiorul şi piticul", şi spune că Primăria Capitalei, în subordinea căreia se află Salla Dalles, trebuie să demareze o anchetă în acest caz.Lovitură de teatru spre finalul unei zile agitate: preşedintele Traian Băsescu a invitat trupa de artişti să joace piesa „Blonda, chiorul şi piticul" la sala de spectacole a Palatului Cotroceni, la o dată care urmează să fie stabilită de comun acord, şeful statului urmând să fie prezent în sală, alături de soţia sa, Maria Băsescu. „În România, libertatea de exprimare este totală", a declarat purtătorul de cuvânt al şefului statului, consilierul prezidenţial Valeriu Turcan. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite